Nokia geeft radio via mobiel een flinke impuls

Leuk met je Nokia-telefoon en bijbehorende headsetje luisteren naar de radio? Als de oordopjes en de fragiele draadjes het niet voortijdig begeven, dan blijft de luisterervaring nog steeds slecht. Wanneer je echt (live) radio wilt luisteren via je mobiel, dan moet je dit uitproberen: Nokia Internet Radio.

De nieuwe mobiele dienst van Nokia zorgt ervoor dat gebruikers met een streamingapplicatie via hun mobiele telefoon kunnen luisteren naar radioprogramma's die via internet worden uitgezonden. Met de service heb je de keus uit honderden radiostations.

Daarnaast is het mogelijk om de audiokwaliteit van de stream aan te passen aan de snelheid van de internetverbinding. Dus ook met een wat tragere verbinding kun je de stream zonder haperen beluisteren.

Nokia Internet Radio is momenteel beschikbaar voor de Nokia-modellen N82, N91 en N95. Het is de bedoeling dat de applicatie ook voor andere toestellen beschikbaar wordt. Het is wel aan te bevelen om een mobiel internetabonnement met een vast tarief per maand te hebben, want internetradio via je mobiel is natuurlijk allemaal dataverkeer.

Met deze streaming radio-applicatie geeft Nokia wel een positieve impuls voor online radio via de mobiele telefoon. Ze zijn er nu zelf ook wel achter dat het beter is dan FM-radio op je telefoon waarbij het snoertje van de headset ook de antenne voor het FM-ontvangst is.

Zie ook:
- Digitaal radio luisteren via mobiele telefoon is de toekomst!

Lees ook:Radio 1 gaat mobiel
Lees ook:Nokia lanceert de Music Store in Nederland
Lees ook:Digitale radio komt naar de mobiele telefoon
Lees ook:Tunin.fm inclusief betalingsmodel live!
Lees ook:Digitaal radio luisteren via mobiele telefoon is de toekomst!

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nokia geeft radio via mobiel een flinke impuls

 1. Erwin

  Kijk, Nokia snapt het! Goede ontwikkeling.

    /   Reply  / 
 2. Lies

  Ik luister op dit moment naar de radio op mijn mobiel via de ether (een samsung, dat wel) en het geluid is werkelijk cristal-clear. Vele malen beter dan wat mijn stereo produceert, en een goede match voor internet radio.

  Dus ik zie het probleem niet echt.

    /   Reply  / 
 3. Tino

  Ik heb er ook geen problemen mee, luister onderweg Q via mobiel en handheld mediaplayer. Het enige wat verschilt is dat ik “reis tussen twee FM-frequenties” en dus op ong. de helft moet overschakelen op 100.4 of 100.7.

  En even een opmerking voor de Mobiele Internetklant van Hi.. steaming video/audio zit NIET in de bundel.. oppassen dus voordat je een rekening thuis krijgt met veel nullen…

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>