Radio 1 gaat mobiel

Sinds gisteren zijn de websites omroep.nl en radio1.nl ook via de mobiele telefoon te bekijken. De publieke omroep heeft hiervoor speciale versies van de websites gemaakt die goed leesbaar en eenvoudig in het gebruik zijn op een mobiele telefoon.

Omroep.nl en radio1.nl zijn de eerste sites van de Publieke Omroep die aangepast zijn voor mobiel internet. In 2008 moeten ook de overige radiozenders mobiel toegankelijk worden gemaakt. Hetzelfde geldt ook voor de websites van de publieke televisienetten.

De website van Radio 1 is te zien via www.radio1.nl/mobiel. Ook met een gewone internetbrowser via de traditionele computer is de site te bekijken en dan valt op dat er van alles mogelijk is; de mobiele site geeft het laatste nieuws, sportnieuws, weerbericht, radio/tv-gids en de stelling van de dag. Echter, het opvallende is dat het niet mogelijk is om te luisteren naar Radio 1.

Er wordt dus op geen enkele manier een stream aangeboden waarmee Radio 1 via mobiel internet te beluisteren is (à la tunin.fm). De meeste mensen die nu mobiel internet nemen, sluiten een flat-fee abonnement af (zonder datalimiet). Misschien een idee voor de verdere ontwikkeling van de mobiele Radio 1 site.

Zie ook:
- Nieuwslezers slapen tussen bulletins

Lees ook:Nokia geeft radio via mobiel een flinke impuls
Lees ook:Mobiele website Radio 538 compleet vernieuwd
Lees ook:Top 2000 van Radio 2 ook via mobiel te volgen
Lees ook:Radio 1 t/m 5 nu digitaal op de mobiele telefoon
Lees ook:Live nieuws per mobiel

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Radio 1 gaat mobiel

 1. FlorisD

  De PO biedt al langere tijd smalband streams (32kbps WMA) aan, waarmee al hun zenders via mobiel internet zijn te beluisteren. Op de omroep.nl/mobiel-pagina zie ik ook een link ‘Luister live’ staan, met daar de verschillende links netjes op een rijtje. Zie http://portal.omroep.nl/mobiel?waxtrapp=lzaruSsHrChEvCcE

    /   Reply  / 
 2. Jorn

  @ FlorisD: Die had ik nog niet gezien. Maar op radio1.nl/mobiel staat die link niet en dat vond ik vreemd voor een site van een radiozender.

    /   Reply  / 
 3. bjarne

  ik heb een nokia kan ik daarop radio 1 krijgen want dan kan ik het voetbal volgen als ik niet thuis ben

    /   Reply  / 
  1. Jorn Agterberg Auteur

   Dat kan ik van afstand niet inschatten. Ligt er namelijk aan wat voor toestel je hebt en of je mobiel internet hebt. Anders kun je nog via FM luisteren, veel Nokia’s hebben dat ook.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>