Greenpeace en Radio 538 samen in actie tegen walvisjacht

Greenpeace en Radio 538 samen in actie tegen walvisjachtWalvissen die moeten sterven onder het mom van 'wetenschappelijk onderzoek', dat zit bij mij niet zo lekker. Maar de wijze waarop Greenpeace actie voert is ook niet altijd mijn idee, zoals de actiebeweging een paar jaar geleden koraal beschadigde bij een actie om het juist te beschermen. Greenpeace is nu met Radio 538 een actie gestart om aandacht te vragen voor de walvisvaart in Japan.

De actie op Radio 538 heeft met name het doel om breed publiek te informeren over de jacht. Greenpeace hoopt uiteraard ook zieltjes te winnen en meer donateurs binnen te halen.

Dagelijks maken luisteraars tussen 14:00 en 16:00 uur bij Dennis Ruyer (zelf een groot tegenstander van de walvisjacht) kans op een testdrive met Greenpeace op de Noordzee. Zodra het geluid van een walvis te horen is op Radio 538, moeten luisteraars bellen met de studio. De actie loopt tot en met donderdag 21 februari en dan zal ook bekend worden wie een walvistrip voor twee personen naar de Azoren wint. Tijdens die walvistrip wordt uiteraard niet gejaagd op walvissen.

Greenpeace probeert via Radio 538 duidelijk meer mensen te bereiken, want vorig jaar was een actie van de organisatie te horen op Slam!FM. Toen ging Jetske Nagtglas van Greenpeace samen met een aantal andere actievoerders naar het walvisreservaat in Antartica, ook om te strijden tegen de walvisvaart van de Japanners. Luisteraars van Slam!FM konden toen ideeën aandragen om de walvisjagers tegen te houden. Ook daar kon een luisteraar een reis winnen om zelf walvissen te spotten. Exact dezelfde actie dus, alleen met nu -naar alle waarschijnlijkheid- een groter bereik.

Zie ook:
- DJ's Radio 538 kiezen nummers voor Idols-finalisten
- Edwin Evers zoekt assistent voor Olympische Spelen
- Frank Dane's zoektocht naar mooie voeten…

Lees ook:Q-music geeft vakantie met onbekende bestemming weg
Lees ook:SLAM!FM op Valentijnsdag met de Neukplaat Top 50
Lees ook:Voor eventjes SLAM!FM-dj? Dat kan!
Lees ook:Kans op gratis zangles door live inblèren radiospots
Lees ook:Stempasaffaire heeft mogelijk gevolgen voor Caz!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>