Stempasaffaire heeft mogelijk gevolgen voor Caz!

SBS)"Ronselen van volmachtstemmen" noemt de Kiesraad de actie van Caz! waarbij luisteraars kiezerspassen met een door anderen gegeven volmacht konden winnen.
Daarom heeft de raad aangifte gedaan tegen de radiozender. Zeker geen slimme actie, maar stemfraude plegen was vast niet de intentie. Misschien kan de Kiesraad zich beter bezighouden met de betrouwbaarheid van stemmachines? Lees meer bij Trouw.

Lees ook:Kiesraad overweegt aangifte tegen stemkaartenactie
Lees ook:Euthanasie-story continues: wie is de echte Otto?
Lees ook:3FM-dj toont edele delen aan Wimbledon-tennisters
Lees ook:Het Roze Kasteel is gewonnen door Linda Kasander
Lees ook:De luistercijfers nader bekeken

1 Reacties // Reageer

One thought on “Stempasaffaire heeft mogelijk gevolgen voor Caz!

  1. David de Jong

    “Zeker geen slimme actie, maar stemfraude plegen was vast niet de intentie. Misschien kan de Kiesraad zich beter bezighouden met de betrouwbaarheid van stemmachines?”

    Dat laatste doet de Kiesraad samen met de minister van BZK ook!

    Hoezo geen slimme actie de kiesraad? Wetsartikelen Z3 en Z8 van de kieswet zijn overduidelijk. Caz was op de hoogte van die wetsartikelen. Kortom als je dat weet en je gaat er mee door, dan is dat fraude met voorbedachte rade.

    Media kunnen verkiezingen beinvloeden, in die zin snap ik de signaalfunctie die hier vanuit gaat best. Met verkiezingen en democratie valt niet te spotten en zijn niet bedoeld voor ‘grappig’ bedoelde acties.

    Ik begrijp overigens uit de Volkskrant dat Caz uiteindelijk de actie weliswaar op de radio heeft georganiseerd maar uiteindelijk de stemkaarten niet heeft laten opsturen en dus ook niet herverdeeld.

    Overigens is het aan het Openbaar Ministerie om tot strafvervolging over te gaan, lijkt me.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>