‘Radio 538 is de financiële redding van RTL’

Van reizende verslaggever voor de Avro heeft Fons van Westerloo zich opgewerkt tot de topman van achtereenvolgens HMG, SBS en RTL. De oud-zenderbaas stopte in 2008 met zijn bestuursfunctie bij RTL, maar zit ondanks zijn prepensioen niet stil thuis en laat op gezette tijden nog flink van zich horen, bijvoorbeeld als voorzitter van aspirant-omroep WNL. Deze week doet Van Westerloo ook een aantal rake uitspraken in een boeiend interview met Revu. Volgens Fons is ‘Radio 538 de financiële redding van RTL’ geweest.


In de zomer van 2007 nam RTL Nederland televisiezender Tien over van Talpa. De deal die Fons van Westerloo beklonken had met John de Mol bevatte ook de overname van Radio 538. Volgens de voormalige bestuursvoorzitter van RTL werd het een ‘enorm succes’, veel groter dan Van Westerloo gedacht had.

Het beeld dat de overname achteraf een kat in de zak bleek, is volgens Fons van Westerloo ‘onzin’. Zo zegt hij in Revu: “Alle RTL-programma’s die momenteel goed scoren komen uit die deal. Radio 538 is de financiële redding van RTL. Zonder dat station waren de cijfers een stuk minder goed geweest.”

De uitspraken van Fons lijken niet uit de lucht gegrepen, want uit de recente bedrijfsresultaten blijkt dat de helft van de winst van RTL Nederland afkomstig is van Radio 538. De vier televisiezenders van RTL leveren dus net zoveel op als het radiostation in z’n eentje.

Zie ook:
- Winst RTL valt verder terug door slechte advertentiemarkt

Lees ook:Fons van Westerloo kandidaat voorzitter WNL
Lees ook:Grote baas Radio 538 mogelijk vervangen
Lees ook:Geruchtenstroom over Talpa blijft doorgaan
Lees ook:Wakker Nederland splitst zich duidelijk af van De Telegraaf
Lees ook:Overname Radio 538 blijkt gouden greep voor RTL

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>