Iemand helemaal van LOTje gek

Belspelletjes op de radio, altijd leuk. Dat dacht de lokale zender LOT ook. Een belspel afgelopen dinsdagavond op die zender leidde echter tot één groot drama, zo meldt het AD. De studio was namelijk onbereikbaar door een aantal treiter-telefoontjes, waarschijn van een andere omroep…

LOT, de omroep van het Groene Hart, kreeg tijdens de belactie telkens een telefoontje met een bandje waarop te horen was "klik en bel". De lokale omroep vermoedt dat het een telefoonspel is van een andere omroep.

Vorige week kreeg LOT een zendvergunning voor de gemeente Nieuwkoop en nu denkt het bestuur dat iemand de telefoonlijn gehackt heeft die het niet helemaal eens is met deze toewijzing. Zonder verdachten aan te wijzen, NEO Radio dingde ook mee naar de zendvergunning.

Door de vreemde telefoontjes was LOT moeilijk bereikbaar voor hun eigen spel. De zender neemt de sabotage hoog op en gaat waarschijnlijk aangifte doen bij de politie. Ik denk dat ze de saboteurs zo snel mogelijk willen stoppen, want LOT heeft al negatieve ervaringen met hackers. Vorig jaar werd bij de omroep een tv-uitzending van een kerkdienst onderbroken door vandalen en was er een kwartier lang porno te zien.

Lees ook:Muziek radiozender moet helpen moord op te lossen
Lees ook:Vlaamse lokale radio op Nederlandse frequentie
Lees ook:Lokalo van de week: N1
Lees ook:‘Directe subsidie lokale omroep’
Lees ook:Sander heer(ser) in Platenpaleis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>