Muziek radiozender moet helpen moord op te lossen

Bij een schietpartij in september 2008 kwam een 33-jarige man uit Oss om het leven. Hij zat met een vriend in een auto die ‘s nachts tijdens een kilometers lange achtervolging op de snelweg A73 werd beschoten. De snelweg lag nadien bezaaid met tientallen kogels en lege hulzen. De zaak is nog steeds niet helemaal opgelost, wel zitten momenteel vijf verdachten vast. Om de verklaringen van deze verdachten op waarheid toetsen, heeft de politie de hulp in geroepen van Omroep Brabant. De rechercheurs willen de playlist van de regionale radiozender.


De politie kan de verklaringen van de verdachten alleen op waarheid toetsen aan de hand van de muziek die Omroep Brabant in de nacht van de moord heeft gedraaid; de playlist is nodig om verklaringen te kunnen controleren op tijdstippen. Er was namelijk een getuige die iets gezien dacht te hebben op het moment dat er op Omroep Brabant een bepaald nummer te horen was.

Volgens justitie is het redelijk uniek dat de politie playlisten van een radiozender opvraagt om verder te komen in een moordzaak. Omroep Brabant heeft overigens keurig meegewerkt aan het verzoek van de politie omdat het gaat om ‘openbare informatie’.

Lees ook:Iemand helemaal van LOTje gek
Lees ook:Moord op Wilders ‘smakeloos en walgelijk’
Lees ook:538-dj Frank Dane aangereden door politieauto
Lees ook:Guus Meeuwis met eigen radioprogramma op Omroep Brabant
Lees ook:Ligt Nijmegen in Brabant?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>