KXradio professionaliseert: verhuizing naar Eyeworks

KXradio)KXradio gaat voor een commerciële toekomst. "Wij gaan ervoor zorgen dat we op eigen benen kunnen staan", zei Ties Roodhardt, verantwoordelijk voor de zakelijke en technische zaken, vanavond in Insite op V-Radio. "Dat betekent dat we nu onze eigen broek moeten gaan ophouden. We hebben een financier gevonden die ons de goede weg ophelpt, maar dat betekent wel dat wij over een bepaalde periode zelf geld moeten gaan verdienen."

KXradio gelooft "heilig" dat internet in de toekomst kan uitgroeien tot een nieuwe standaard in radiodistributie en wil er klaar voor zijn als het eenmaal zover is. "Wij moeten voor onszelf nu de ruimte creeëren dat we in ieder geval de komende drie jaar kunnen overleven." Het station heeft intussen een financier gevonden.

Bandbreedte

Een professionele aanpak is nodig, omdat het internetradiostation steeds grotere vormen aanneemt. Alleen de bandbreedte voor de audiostream kost al 4000 euro per maand en verder zijn op facilitair gebied investeringen gedaan. Daarnaast is een technicus aangenomen en zijn daarnaast twee vrijwilligers fulltime bezig.

De eerste aanzet tot een commerciële toekomst is nabij: de radiostudio verhuist binnenkort van de woning van Rob Stenders in Almere naar het pand van Eyeworks in Amsterdam – niet toevallig ook de producent van Late Vermaak, Stenders' tv-programma op Tien. Op 2 februari wordt de nieuwe studio geopend.
________________________________________________________________

Lees ook:Drive in euh… Live In Show van KXradio
Lees ook:KXradio live vanaf platenbeurs
Lees ook:Simone Walraven maakt comeback op KXradio
Lees ook:Sander Hoogendoorn wint KX Factor
Lees ook:[Video] Stenders & Co naar sportschool voor videoclip

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “KXradio professionaliseert: verhuizing naar Eyeworks

  1. radiogolf

    Stoer besluit van Stenders en zijn crew, maar of webradio nu echt levensvatbaar wordt? Zeker met een format dat weliswaar leuke muziek brengt, maar toch echt voor de freaks is.. Kink FM blijft bijv. ook hangen op een extreem laag marktaandeel, maar het zijn wel sympathieke initiatieven.

      /   Reply  / 
  2. karel

    Verwacht KX binnenkort wel in de digitale pakketten van de kabelaars terug te vinden, zou al met diverse partijen overeenstemming zijn

      /   Reply  / 
  3. Kees

    Ik wens KX heel veel succes. Weer een sprong voorwaarts voor de muziekliefhebbers.

      /   Reply  / 
  4. Dickx

    Bij Multikabel zit KX al in het digitale pakket.

      /   Reply  / 
  5. Erwin

    @Dickx: sinds wanneer?

      /   Reply  / 
  6. Peetmoeder

    Techniek staat voor niets: dankzij mobiel internet KX luisteren op je mobiele telefoon.
    Ik wens KX een grote toekomst toe!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>