Wouter Zwart van NOS wint Philip Bloemendal Prijs

China-correspondent Wouter Zwart (29) van de NOS heeft vanmiddag de Philip Bloemendal Prijs voor jonge talentvolle presentatoren gewonnen. "In zijn reportages brengt hij verre onderwerpen dichtbij door zijn creativiteit, aangename ironie, schrijftalent en talent om beeld en geluid te laten samenvallen. Net als de naamgever van de prijs zorgt hij er voor dat hij goed geïnformeerd is", aldus de jury. Ook de andere genomineerden deden het goed.

Het gaat daarbij om verslaggever-presentator bij RTL Nieuws Antoin Peeters (31) en nieuwslezer-redacteur Margriet Wesselink (26) van NOS Radio. De vakjury met voorzitter Henk van Gelder en de leden Henny Stoel, Kees de Groot, Frits Spits en Lucella Carasso concludeert dat er "een generatie twintigers en dertigers aan het werk is die het vak verstaat waarin Philip Bloemendal een voorbeeld is geweest".

Kunstwerk

Wouter Zwart maakt voor de NOS verslagen op zowel radio en televisie als internet. De prijs bestaat uit een bedrag van 3.500 euro dat besteed moet worden aan een trainings- of opleidingsproject binnen het vakgebied en een kunstwerk en werd uitgereikt door schrijver en columnist Jan Mulder. Eerdere winnaars van de tweejaarlijkse ondescheiding zijn Brecht van Hulten en Lucella Carasso.

Bron: Philip Bloemendal Fonds

Zie ook:
Wie moet de Philip Bloemendal Prijs winnen?
________________________________________________________________

Lees ook:Philip Bloemendal Prijs voor Arman Avsaroglu
Lees ook:Wie moet de Philip Bloemendal Prijs 2006 winnen?
Lees ook:Genomineerden Philip Bloemendal Prijs
Lees ook:Tim Overdiek presenteert vandaag zijn eerste NOS Radio 1 Journaal
Lees ook:Radio 1 maakt 27 uur durende marathonuitzending rondom troonswisseling

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wouter Zwart van NOS wint Philip Bloemendal Prijs

  1. Jean Pierre

    Zeer terechte winnaar, een heel goed journalist die nog veel meer belooft voor de toekomst. Antoin Peters is kundig, maar journalistiek toch net een maatje minder en de nominatie van Wesselink snap ik niet zo goed, een prima nieuwslezeres, maar verder? Ze eindigt ook elke zin met een heel bijzondere nadruk op het laatste woord.. dan ken ik betere kandidaten. Wel een mooie stem, maar dat alleen is niet genoeg.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>