Radio 1 maakt 27 uur durende marathonuitzending rondom troonswisseling

Radio 1 gaat een 27 uur durende marathonuitzending maken rondom de troonswisseling. Maandagavond 29 april start Radio 1 met vooruitblikken. Op maandag en dinsdag komen de uitzendingen rechtstreeks vanaf een locatie met uitzicht op de Dam. Ruim 17 presentatoren en 23 verslaggevers van alle omroepen doen verslag vanaf 18 locaties.

Tijdens de 27 uur durende marathonuitzending horen luisteraars live verslagen, reportages, nieuwsberichten, updates, gasten en (live) muziek.
De publieke nieuws- en sportzender doet uitgebreid verslag van de officiële gebeurtenissen in Amsterdam en volgt de festiviteiten in het land.

De Troonswisseling op Radio 1 begint maandag 29 april om 19.00 uur.
Om 20.30 uur horen luisteraars de toespraak van Hare Majesteit de Koningin. De toespraak van de Koningin is eerder opgenomen op Paleis Huis ten Bosch.

Dinsdag 30 april doet Radio 1 in de ochtend verslag van de abdicatie in het Koninklijk Paleis op de Dam en de balkonscène. ’s Middags staat de beediging en inhuldigingsplechtigheid op het programma. In de avond is er aandacht voor de vaartocht op het IJ. De marathon eindigt om 23.00.

Presentatie

De presentatie van de Troonswisseling op Radio 1 is in handen van de duo’s Petra Possel (NTR) & Ger Jochems (VPRO), Bert van Slooten (NOS) & Willemijn Veenhoven (BNN), Elles de Bruin (Omroep Max) & Klaas Drupsteen (NCRV), Deborah Blekkenhorst (VARA) & Klaas van Kruistum (EO), Lara Rense & Marcel Oosten (NOS), Lucella Carasso (NOS) & Sven Kockelmann (KRO), Lara Rense (NOS) & Jurgen van den Berg (NCRV), Lucella Carasso (NOS) & Jurgen van den Berg (NCRV), Tim Overdiek (NOS) & Eva Jinek (WNL) en Robbert Meeder (NOS) & Margreet Reijntjes (Omroep Max).

Lees ook:Afscheidsspeech Beatrix op Radio 1
Lees ook:Lara Rense stapt over van Wereldomroep naar Radio 1
Lees ook:Vast presentatieduo voor het NOS Radio 1 Journaal
Lees ook:Tim Overdiek presenteert vandaag zijn eerste NOS Radio 1 Journaal
Lees ook:Toespraak over aftreden koningin Beatrix op (bijna) alle stations

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>