Genomineerden Philip Bloemendal Prijs

Dit jaar wordt de Philip Bloemendal Prijs weer uitgereikt. Dat gebeurt eens in de twee jaar. De prijs is een stimulering voor jonge talentvolle en journalistieke presentatoren en wordt op donderdag 11 december uitgereikt in Beeld en Geluid in Hilversum.

De genomineerden zijn DJ Marieke Elsinga van Q-music, sportcommentator Arman Avsaroglu van de NOS en RTL correspondent Olaf Koens. Er waren 22 aanmeldingen. De jury koos unaniem voor deze drie genomineerden. “Opnieuw is de jury enthousiast over het vele, veelzijdige presentatietalent dat Nederland rijk is. De drie genomineerden vormen het topje van een ijsberg. We kozen voor een inventieve dj, een getalenteerde voetbalverslaggever en een betrokken correspondent”, aldus de jury.

De Philip Bloemendal Prijs wordt iedere twee jaar uitgereikt. Effectief en zorgvuldig taalgebruik is een belangrijk criterium om voor de prijs in aanmerking te komen. De winnaar ontvangt een geldprijs van €3.500. Dit geld dient te worden besteed aan een opleiding om verder te groeien in het vakgebied. De prijs is vernoemd naar de in 1999 overleden commentator Philip Bloemendal.

De jury bestaat uit voorzitter Frits Spits van het Radio 1 programma Taalstaat, radio- en tv presentatrice Suzanne Bosman, NOS journalist Tim Overdiek,  presentatrice Sofie van den Enk en de winnaar van twee jaar geleden Luuk Ikink van RTL Late Night.

Lees ook:Wouter Zwart van NOS wint Philip Bloemendal Prijs
Lees ook:Philip Bloemendal Prijs voor Arman Avsaroglu
Lees ook:Wie moet de Philip Bloemendal Prijs 2006 winnen?
Lees ook:Nu al misbruik Verkiezing Het Lelijke Ding
Lees ook:Nog meer awards: Nu de eerste Europese Radio Awards

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>