Tim Overdiek presenteert vandaag zijn eerste NOS Radio 1 Journaal

Vandaag is het zover voor Tim Overdiek: hij presenteert zijn eerste NOS Radio 1 Journaal. In oktober werd bekend dat hij vanaf 2011 samen met Lucella Carasso de middageditie van het programma gaat presenteren. Carasso presenteerde dat programma – elke werkdag van 16.30 tot 18.30 uur – voorheen alleen.

De eerste aflevering mag Overdiek er gelijk tegenaan: Carasso is er niet en dus moet Overdiek het alleen doen.

Voorheen

Van juni 2008 tot september 2010 was Overdiek adjunct-hoofdredacteur bij NOS Nieuws. Hij stopte met die functie om persoonlijk redenen: vorig jaar overleed de vrouw van Overdiek door een verkeersongeluk en nu wil hij meer tijd kunnen besteden aan zijn zonen. Volgens Overdiek is de presentatie-baan goed te combineren met de opvoedtaak.

Daarvoor nog was Overdiek verslaggever in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Daar was hij ook volop bezig met radio, naast televisie en internet.

Social media

Tim Overdiek wil veel gaan doen met sociale media. Contact en interactie met de luisteraars vindt hij heel belangrijk. Bij de ochtendeditie van het NOS Radio 1 Journaal zijn al jaren twee presentatoren betrokken: Lara Rense en Marcel Oosten. Daar hoor je ook dat er regelmatig gebruikt wordt gemaakt van bijvoorbeeld Twitter.

Over het ongeluk van zijn vrouw schreef Overdiek een boek: Tranen van Liefde. Dat is onder andere bij Bol.com te koop. In november vertelde hij daarover bij Pauw en Witteman:

Lees ook:NOS Radio 1 Journaal Verkiezingsdebat in aanloop naar provinciale verkiezingen
Lees ook:Lara Rense stapt over van Wereldomroep naar Radio 1
Lees ook:Radio 1 verslaat Eerste Kamerverkiezingen
Lees ook:Radio 1 maakt 27 uur durende marathonuitzending rondom troonswisseling
Lees ook:Philip Bloemendal Prijs voor Arman Avsaroglu

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>