Q-music op zoek naar nieuw radiogeluid

Q-music)Q-music is bezig met een nieuwe sound. Het station wil anders klinken dan het geluid dat de meeste concurrenten produceren via de nieuwste digitale soundprocessors. Jingles, presentaties en muziek zouden meer één geheel moeten zijn. Dat er nog één en ander te verbeteren valt voor de freaks, blijkt wel uit deze discussie op het Radioforum. Van mij mag Q de oude Veronica-sound uit de Radio 3- tijd weer eens invoeren, die was geweldig!

Lees ook:Patrick Kicken: ‘Voorspelbaarheid in radio is dodelijk’
Lees ook:3FM: ‘optimale’ sound dankzij nieuwe Orban 8500?
Lees ook:Patrick Kicken voorlopig weer in de ochtend van Radio Veronica
Lees ook:Omroepbeleid in Buitenhof
Lees ook:“Laat Edwin Evers maar snel weer terugkomen”

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Q-music op zoek naar nieuw radiogeluid

  1. Rinse

    Gelukkig tekent zich een trend af dat de vernieuwingsterreur van Orban tot staan is gebracht. De Optimod 8500 is een geweldig apparaat, BEHALVE als je hitradio wilt maken, dan is hij veel te clean. Dus halen ze er dan weer Eric Holzhauer bij van Showbizz NL om het probleem op te lossen. En ik moet zeggen, er is veel kritiek op de man, maar Q-Music klinkt als een dijk!

      /   Reply  / 
  2. Frans

    Waar komt die kritiek eigenlijk vandaan? Volgens mij heeft de man er verstand van. RTL FM heeft hij toen ook ingeregeld en dat klonk perfect, een mooi, warm geluid en breed stereo (stereoverbreder?). Het had wel iets van Radio 10 Gold vroeger.

      /   Reply  / 
  3. Erwin

    Dat Veronica geluid wordt met de sound van Q op dit moment aardig benaderd. Het klinkt in iedergeval al net zo breed. Waarschijnlijk een stukje ‘vintage’ processing in het rack bij Q. Optimod 8200/8100 samen met een stereoverbreder van het type stereomaxx of Orban, het zou zomaar kunnen.

      /   Reply  / 
  4. Thomas

    Ik heb wat gehoord over de processing die Veronica gebruikte in Studio 3 op het Lapersveld. Een Audio Prism van Gentner, in combinatie met een ander apparaat – waarvan ik de naam vergeten ben – en een Big Bottom! Dat alles zat in een afgesloten kastje in de 3-studio waar alleen Jeroen van Inkel de sleutel van had.. (bovenstaande heeft een technicus van een landelijke broadcast leverancier mij verteld).

      /   Reply  / 
  5. Jasper

    @ Thomas: Inkel had indertijd inderdaad een fikse vinger in de Veronica-vormgevingspap. Daarom verbaast het me ook niet dat de vormgeving en het geluid van Q nu weer zo goed klinken. Zou me niks verbazen als Inkel nu ook achter de schermen weer een fikse vinger in de pap heeft en daarbij zijn ouwe kennis weer bijschaaft en optimaal (optimod?) inzet…

      /   Reply  / 
  6. Erwin

    Die geheime processing afgesloten in een kast was de Warsanis met daarbij de Prisms en een stereoverbreder van Orban.
    Maar Veronica had in de tijd dat het nog gewoon vanaf het mediapark kwam een Optimod in gebruik.
    Nu las ik net op http://www.radiooudestijl.nl dat Q misschien een Optimod 8101b in gebruik heeft en dat kan wel weer het e.e.a. verklaren aangezien Van Inkel in zijn periode dat hij nog programma’s op het nieuwe Radio Veronica, de 80′s en 90′s zender, maakte deze 8101b er ook tussen stond. Nadat hij weer weg was, is men daar weer overgeschakeld op de 8200.
    Mocht Q inderdaad zijn overschakeld op die 8101b vind ik het erg gelikt klinken allemaal.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>