Is Nederland klaar met Giel?

De laatste dagen is Giel Beelen veel in het nieuws vanwege verschillende uitspraken die hij deed. Zowel in zijn radioprogramma op 3FM, in De Wereld Draait Door op tv, op zijn persoonlijke Facebookpagina, maar ook tijdens de aankondiging van de winnaar van de Popprijs afgelopen weekend in Groningen op Noorderslag gaf Giel nadrukkelijk zijn mening. Een mening over liefde, verdraagzaamheid en de traditie van de bierdouche op Noorderslag. En daar zouden veel mensen niet op zouden zitten te wachten schrijft Spitsnieuws vandaag. Tja, is het een andere Giel dan we van eerder zijn gewend? Oordeel zelf….

Giel Beelen is een man van veel woorden. De populaire radiopresentator van 3FM is de laatste tijd echter wel erg nadrukkelijk aanwezig in de vaderlandse pers. De voormalig shock jock predikt liefde, verdraagzaamheid en vooral geen bierdouches op Noorderslag. Op Twitter zijn er echter erg veel mensen die het eventjes niet meer zien zitten in Beelen. Daarnaast vecht de publieke omroeper ook een ‘publiek’ gevecht uit met criticus Atze de Vrieze.

Het resultaat is echter dat Beelen vooral zichzelf onmogelijk maakt. Zo vroeg online nieuwsmedium Geenstijl zich gekscherend af of Beelen zich misschien bekeerd heeft tot de islam?

Tevens reageerde Giel nogal zuur op Atze de Vries, 3voor12-redacteur, die de Pop Media Prijs won. Via een sarrige Facebookpost legde Beelen De Vrieze het vuur aan de muziekbenen. Atze de Vrieze is echter niet voor een kleintje vervaard en reageerde met een open brief waarin hij Beelen compleet fileerde.

 Enkele fragmenten uit die open brief van Atze de Vries:

“Wij kennen elkaar niet. Althans, we kennen elkaar een beetje, want jij werkt bij 3FM en ik bij 3voor12.”

“Je punt: jij hebt ook zo vaak zuur gedaan over bandjes op het moment dat ze net een hoogtepunt in hun carrière hebben gehad, nu weet je ook eens hoe dat voelt. Ok.”

“Maar toch, ik vind wel eens dingen, dat klopt. Het zit mij ook niet dwars dat je het met me oneens bent over mijn oordelen. Dat hoort erbij: ik formuleer een mening, en hoop anderen daarvan te overtuigen, al dan niet grappig, soms hard of cynisch. Wie kritisch is, moet ook kritiek terug accepteren.”

“Ik zou Charlie Hebdo er nooit bij durven halen, als je dat niet zelf al had gedaan, in je eigen programma en in DWDD. Ik weet niet waar het ineens vandaan komt, maar kennelijk heb je een missie op alle fronten.”

“De tranen die je om Charlie Hebdo liet, werden door de buitenwereld op hoongelach onthaald. Ik kan daar geen medelijden mee hebben, omdat ik het net zo hypocriet vind als Marcel van Roosmalen, die je kielhaalde in zijn column in NRC.”

“Wat is er aan de hand met je, Giel? Het lijkt wel alsof iemand je gehackt heeft! Doe jezelf een lol en stop deze heilloze missie.” (Spitsnieuws)

 

Lees ook:Grote wens van Giel Beelen in vervulling
Lees ook:Giel Beelen: ‘Ik ben gewoon het mannetje van de radio’
Lees ook:Giel Beelen doet mee met stakende scholieren
Lees ook:Giel Beelen met opvallende radiofragmenten in DRDD
Lees ook:In de collegebanken met Giel Beelen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>