Voor de zomer nieuw commercieel station op kavel A7

We krijgen nog voor de zomer een nieuwe landelijke commerciële radiozender, tenminste als het aan de politiek ligt. Minister Kamp van Economische zaken heeft in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat kavel A7 nog voor de zomer opnieuw wordt geveild. Het kavel A7 voor commerciële FM-radio wordt nu niet gebruikt en daarom kan er na de veiling meteen worden gestart met uitzenden.

“Binnen enkele weken zal ik de regeling voor de uitgifte van kavel A7 vaststellen. Dan wordt het uitgifteproces gestart. Naar verwachting kan de nieuwe vergunninghouder nog voor de zomer van 2013 haar vergunning in gebruik nemen”, aldus Kamp in zijn brief. De frequentie is ook gelijk voor digitale radio. Hierdoor is de afnemer van het kavel verplicht op twee kanalen met een landelijk bereik digitale radio uit te zenden.

Opknippen

Minister Kamp heeft ook nagedacht om het kavel A7 op te knippen. Uit gesprekken met de markt is alleen uitgekomen dat zowel huidige partijen als nieuwkomers geen voorkeur hebben voor een splitsing van het kavel. Daarnaast is er onzekerheid dat, wanneer het kavel wordt opgesplitst, alle delen ook daadwerkelijk worden benut.  Ook is er dan een landelijke commerciële zender minder. Hierdoor is besloten om het kavel als geheel te veilen.

Kavel A7 is de afgelopen jaren vaak in het nieuws geweest. Eerder zaten Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM. Daarna was er nog een veiling van het kavel in 2011, alleen hier was toen weinig interesse voor. Vorig jaar werd het kavel nog gebruikt om de problemen door de brand in de zendmast in Smilde en Lopik in Noord-Nederland op te vangen.

Lees ook:Veiling kavel A7 gestart
Lees ook:Voorbereidingen gestart voor veiling kavels A7, B08 en C08 in april
Lees ook:Poll februari: Kavel A7 moet worden…
Lees ook:Overzicht januari 2013: Meest gelezen berichten
Lees ook:Vandaag vergadering over veiling van DAB-frequenties

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>