Veiling kavel A7 gestart

De veiling voor de drie commerciële radiofrequenties zijn vandaag gestart. Het gaat om de braakliggende kavels A7, B38 en C08. Uit de poll die we in februari hebben gehouden blijkt dat de bezoekers van dit blog het liefst er een alternatief station op zien.

Vanaf vandaag tot en met 22 mei 14.00 kunnen geïnteresseerden bieden op de drie commerciële radiofrequenties voor uitzendingen in de FM of middengolf. Naast dat de programma’s via de ether worden uitgezonden is de nieuwe eigenaar ook verplicht om digitaal uit te zenden.

Opknippen
Minister Kamp heeft ook nagedacht om het kavel A7 op te knippen. Uit gesprekken met de markt is er alleen uitgekomen dat zowel huidige partijen als nieuwkomers geen voorkeur hebben voor een splitsing van het kavel. Daarnaast is er onzekerheid dat, wanneer het kavel wordt opgesplitst, alle delen ook daadwerkelijk worden benut. Ook is er dan een landelijke commerciële zender minder. Hierdoor is besloten om het kavel als geheel te veilen.

Het is nog even afwachten welk station erop de kavels komt. Omdat de kavels op dit moment niet worden gebruikt kan de nieuwe eigenaar snel van start met het nieuwe radiostation. Misschien is er dus nog voor de zomer een nieuwe landelijke commerciele zender.

Lees ook:Voor de zomer nieuw commercieel station op kavel A7
Lees ook:Veiling Kavel A7 gesloten
Lees ook:Voorbereidingen gestart voor veiling kavels A7, B08 en C08 in april
Lees ook:Arrow Jazz FM vanaf 1 september op kavel A8
Lees ook:Bedrijf zoekt investeerders voor Kavel A7

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>