Vandaag vergadering over veiling van DAB-frequenties

Emerce meldt dat de vaste kamercommissie van Economische Zaken vandaag vergadert over de veiling van DAB. Eerder dit jaar maakte staatssecretaris Frank Heemskerk al bekend dat het ministerie nog dit jaar een veiling wil van de frequenties voor digitale radio.

De overheid vergadert donderdag van 10:00 tot 13:00 uur over de vorm waarin de DAB-frequenties geveild gaan worden. De commerciële omroepen zijn al een tijdje aan het lobbyen om in die frequenties veel ruimte te krijgen voor digitale radio. De DAB-frequenties kunnen namelijk ook gebruikt worden voor het uitzenden van digitale televisie via de ether.

De commerciële omroepen zijn bang dat de meer kapitaalkrachtige telecombedrijven straks aan de haal gaan met de frequenties. En als er daadwerkelijk een veiling komt, dan gaan de frequenties heel logisch naar de hoogste bieder. Zo'n veiling kan net als bij de UMTS-veilingen en de verstrekking van de FM-frequenties een flinke biedingsstrijd ontlokken. Wordt zeker vervolgd.

Zie ook:
- Heemskerk belooft ruimte uitsluitend voor radio
- EZ wil dit jaar veiling digitale radiofrequenties

Lees ook:Heemskerk belooft ruimte uitsluitend voor radio
Lees ook:EZ wil dit jaar veiling digitale radiofrequenties
Lees ook:Licenties FM-frequenties met zes jaar verlengd
Lees ook:Kritiek op groter bereik voor FunX
Lees ook:dB Europe wil veiling digitale TDAB-frequenties

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vandaag vergadering over veiling van DAB-frequenties

  1. Erwin

    Ze denken er totaal niet bij na of dit allemaal wel haalbaar is dat hele DAB verhaal, men doet maar gewoon zonder er bij na te denken of er ooit een sterveling is die naar dat slechte DAB gaat luisteren. Ik blijf het zeggen: DAB is een totaal achterhaalde techniek!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>