Radioformat vliegt over naar televisie

Giel Beelen maakte van ‘De TV Draait Door’ het item ‘De Radio Draait Door’ en Timur Perlins radio-onderdeel ‘Mama Appelsap’ werd opgenomen in de tv-show ‘Doe Maar Normaal’. De uitwisseling van items van radio naar televisie en vice versa zien we verder niet heel vaak. Een leuk format dat afgelopen maanden werd getest op Radio 1, is het zogenaamde RadioLab. Alle omroepen kregen de kans te experimenteren met nieuwe radioformats. Dat idee wordt eind augustus 2009 ook uitgeprobeerd op televisie en 3FM-dj Claudia de Breij (foto) is één van de mensen die een vernieuwend tv-format mag uitproberen.

In het programma ‘TV Lab’ (voorheen: Week van het Experiment) zijn vanaf eind augustus achttien nieuwe programma’s te zien van in totaal negen verschillende publieke omroepen. De vernieuwende televisieshows strijden om de waardering van de kijkers die middels een recensentenpanel van zich laten horen. En natuurlijk spelen de kijkcijfers ook een rol.

TV Lab wordt neergezet als een themaweek op Nederland 3 en die loopt van maandag 31 augustus tot en met vrijdag 4 september 2009. Programmamakers krijgen in het TV Lab de kans krijgen vernieuwende, afwijkende, creatieve programma’s aan het Nederlandse publiek te tonen. Een week lang zijn iedere avond vanaf 20:30 uur nieuwe programma’s te zien; van Arie Boomsma die cabaretiers vraagt een conference over Jezus te maken tot aan Jan Smit die een hypnosespelshow maakt.

3FM-dj en cabaretière Claudia de Breij gaat voor de Vara een amusementsprogramma maken, iets wat ze al eerder gedaan heeft met ‘De Showboot’ in 2006 en ‘Thank God It’s Friday’ in 2007. Afhankelijk van de waardering van de kijkers kan het eenmalige programma van in TV Lab terugkeren op de buis. Claudia’s show is te zien op vrijdag 4 september 2009, rond 21:50 uur op Nederland 3.

Eerlijk gezegd denk ik dat het Claudia weinig kan schelen of ze met dat eenmalige programma terug mag keren, want een week later start ze toch al met een nieuw televisieprogramma. Vanaf vrijdag 11 september is De Breij te zien met een cultureel programma. In het wekelijkse programma geeft Claudia live vanuit Amsterdam een kijkje in haar culturele belevingswereld, zo praat ze met nationale en internationale artiesten, raadpleegt collega’s over Het Vak, en geeft elke week een voorbeeld van haar persoonlijke (en heimelijke) passies en jeugdidolen.

Hoe je het ook wendt of keert, Claudia de Breij is dit najaar goed vertegenwoordigd, zowel op radio als op televisie.

Lees ook:Claudia de Breij komt met culturele tv
Lees ook:Claudia de Breij zoekt naar drijfveren van BN’ers
Lees ook:‘Blikvoer’ op televisie met Giel Beelen
Lees ook:Claudia de Breij acht weken uitgeschakeld
Lees ook:Claudia de Breij opvolger Dolf Jansen op vrijdagmiddag

1 Reacties // Reageer

One thought on “Radioformat vliegt over naar televisie

  1. Thomas

    aaah dus daar zijn die tig oproepen voor jonge tv-recensentjes voor!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>