Derde KXradio Samenzwering groot succes [Foto's]

KXradio Samenzwering (01-02-2008)De traditionele radiostations bedenken van alles om luisteraars naar zich toe trekken, maar ik ken geen enkele zender die zoveel leuke dingen organiseert voor haar luisteraars als KXradio. Het station voor muziekliefhebbers hield vrijdag voor de derde maal de KXradio Samenzwering. Radioactive was erbij, keek, luisterde, genoot en sprak ook nog even met Robrichter Stenders.

Door: Jorn Agterberg 

Vrijdag 1 februari 2008 vond de derde editie van de KXradio Samenzwering plaats. De voorgaande keren werd het gehouden in Utrecht (Stairway To Heaven), maar ditmaal koos de zender voor het poppodium Hedon in Zwolle. De Samenzwering is speciaal voor de leden van de 'Club van niKX', zeg maar de fanclub van de luisteraars van KX.

Tijdens de avond die zo rond 20:00 uur begon, waren diverse optredens van bandjes en KXradio zond natuurlijk live uit vanuit Zwolle; met Rob Stenders achter de knoppen en Fred Siebelink als aan- en afkondiger van de optredens. In de grote zaal waren optredens van bandjes waar Stenders zelf (terecht) fan van is. In de kleine zaal ernaast kwamen lokale bands in het kader van de 'Dommelsch Locals Only-Tour'.

Fred Siebelink zorgde ook voor wat vermaak met de Popquiz in de vorm van een soort bingo. Iedereen die mee wilde doen kreeg van Margje (vriendin van Stenders) een nummer op zijn hand en diezelfde nummers had Fred op bierviltjes staan. Het was enkel bedoeld voor de kandidatenselectie. Bij de popquiz ging het er om intro's van muzieknummers te raden. Het verliep een beetje rommelig door dronken kandidaten, massaal voorzeggen aan mensen die het écht niet wisten en Fred zelf natuurlijk ;)

Prominenten

Naast de Robrichter van KXradio, Mister Stenders himself, en zijn onafscheidelijke vriend Fred Siebelink, waren er niet veel KX-prominenten aanwezig. Wel veel mensen die achter de schermen keihard werken aan KX, maar verder weinig bekende jocks. Wel kwam ik  Maurice Verschuuren nog tegen die na zijn programma op Arrow Classic Rock (elke werkdag van 16:00 tot 19:00 uur) naar Zwolle was afgereisd.

Al met al was de avond zeer geslaagd; leuke bandjes (met name Shane Shu), goede muziek en de opkomst was groot waardoor Hedon vol zat met KX-luisteraars.

KXradio op locatie

Jorn Agterberg)
Rob Stenders achter het mengpaneel. Links staat Ties Roodhardt,
belangrijke man achter het enthousiasme van KXradio.

Jorn Agterberg)
Mengpaneel van de KX-locatiestudio. Bij OOG Radio, de lokale zender
waar ik veel te vinden ben, hebben we exact dezelfde tafel.

Jorn Agterberg)
Ik kon het niet laten om ook even sámen met mijn grote held
op de foto te gaan!


Shane Shu

Jorn Agterberg)
KXradio draait al een tijdje de nieuwe single van Shane Shu,
een buitenlands bandje met leden uit verschillende landen.
Echt een topband, eentje waarvoor ik naar de muziekwinkel
zou rennen om de cd te kopen.

Voor een indruk van Shane Shu, zie deze video op YouTube.

Mondo Leone

Andere opvallende verschijning was het optreden van Mondo Leone. Hij maakt gebruikt van video's (inclusief audio) tijdens het spelen van zijn nummers, maar niet om dat zingen te ondersteunen, nee het is er echt helemaal in verwerkt.

Jorn Agterberg)
Mondo Leone, met op de achtergrond de videobeelden.

Volle bak

Jorn Agterberg)
Poppodium Hedon in Zwolle was goed gevuld tijdens de
derde KXradio Samenzwering.

Meer over KXradio:
> Radioactive.blog.nl/kxradio

Lees ook:Stenders en Siebelink hebben GEM in de studio
Lees ook:KXradio organiseert vierde Samenzwering
Lees ook:Sander Hoogendoorn wint KX Factor
Lees ook:Stenders, Westbroek en Siebelink in jury Starsound
Lees ook:Foto’s KXradio Samenzwering 2009 in Stairway

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Derde KXradio Samenzwering groot succes [Foto's]

  1. Jeannette

    Naast het optreden van cabaretier Wilko Terwijn. . . .

    Die was er niet!

      /   Reply  / 
  2. Jorn

    Oeps, nu val ik door de mand… Ik ben om kwart voor één (net na de popquiz) weggegaan, moest zaterdag weer heel vroeg op. Was jij er wel tot het einde Jeannette? Heb ik nog wat gemist?

      /   Reply  / 
  3. Jeannette

    ja Jorn, Ik ben tot het einde gebleven. Een fantastische uitsmijter met de Tiny Little Big Band die nog een paar keer een toegift gaf.

    Er waren trouwens ook best veel KX-jocks:
    Bert van Lent, Margje Teeuwen met haar producer Carolien, Mark Reman, Ties Roodhardt, uiteraard Fred en Rob, Jurgen van den Berg, Mijke Marsman, Martijn Richters, Hans Hogendoorn, Richard Pflug en nog een paar . . .

      /   Reply  / 
  4. Jorn

    Hey Jeannette, die Tiny Little Big Band was dus echt goed! Ik had maar klein stukje gezien. Margje en Ties had ik ook gezien, maar die andere KX-jocks ken ik niet van gezicht. Maar tnx voor de aanvulling!

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Foto’s KXradio Samenzwering 2009 in Stairway | Radioactive

  6. Pingback: KXradio organiseert wederom een Samenzwering | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>