Wild FM positioneert zich als… hitradio (gaap)

Wild FM)"Grappig om te constateren dat op 'landelijk niveau' lang niet altijd zo professioneel met formats en onderzoek te werk wordt gegaan. Tijd om sommige landelijke sukkels in Hilversum eens wakker te schudden!" Jaja. Bescheidenheid, daar hebben ze bij Wild FM weinig last van, als ik dit artikel van Radio.nl zo lees. De site had een interview met Dave Leusink, die het station nog méér als hitradio wil neerzetten. Maar is dat de beste optie?

Bij het regionale radiostation (met in elk geval geen tekort aan ambitie) staan kennelijk aardig wat Amerikaanse radiobijbels in de boekenkast, want ze hebben het óók over call-out muziekonderzoek, focusgroups en meer van die populaire termen die de radio-industrie kenmerken. Natuurlijk is goed onderzoek erg belangrijk, maar er zijn helaas maar al te veel mensen in radioland die alleen met die termen gooien om op vakgenoten hip en trendy over te komen.

Méér

Want om in een overvolle radiomarkt als de Randstad te scoren, moet je toch echt méér doen dan strakke hitradio maken – zelfs al draai je precies de juiste muziek voor je doelgroep. Want die hoort die muziek ook op landelijke radiostations met nog veel meer onderzoeks- en marketingbudget. En vaak betere dj's en jingles (niet dat die van Wild FM slecht zouden zijn).

Gratis advies, zonder dat ik gelijk alles weggeef: ga eens regionaal relevante programma's maken! Dat geldt niet alleen voor Wild FM hoor, maar voor veel stations die graag een 'landelijke' uitstraling nastreven. Breng in plaats daarvan interessante nieuws- en lifestyle-elementen in je programmering die aansluiten bij wat er lééft in je streek. En communiceer dát eens, in plaats van 'de heetste hits'.

Lees ook:HitRadio Top 30 nu ook als podcast
Lees ook:Radio over de Grens: Hitradio (Tsjechië)
Lees ook:Hitradio Veronica zendt Jaarmix 2010 uit
Lees ook:TMF HitRadio verandert naam in HitRadio TMS
Lees ook:Scooter winnen bij Wild FM was nog nooit zo makkelijk

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Wild FM positioneert zich als… hitradio (gaap)

  1. Tante Sidonia

    Wat een arrogantie daar bij Wild, ongekend.. op zich klinken ze goed, maar uniek zijn ze idd niet. Leuk voor ff op je autoradio, maar geen blijver wat mij betreft. Daarvoor is het toch te inhoudsloos.

      /   Reply  / 
  2. Erwin

    Wat een kansloze toestand daar zeg. Het is zoooo jaren 80 om de toevoeging hitradio aan je naam te verbinden. Dat je hits draait kun je ook op een andere manier kenbaar maken in een slogan. Verder zouden er nieuwe jingles zijn maar hoor weinig verschil behalve dan de toevoeging ‘hitradio’ aan de naam…

      /   Reply  / 
  3. Lange Frans

    Zo te lezen denken ze dat ze ik weet niet wat allemaal zijn, daar. Een soort regionale 538. Haha, laat me niet lachen, dat zijn ze bij lange na niet en de jocks zijn errug middenmoot, hoor. En dan maar stoer doen en roepen dat ze landelijke stations wel eens een lesje zullen leren.. pfff

      /   Reply  / 
  4. David de Jong

    Opvallend trouwens dat Koen van Tijn niet meer voorkomt bij Wild FM. Hij was voorheen de algemeen directeur…

      /   Reply  / 
  5. Valpa

    Net zo droevig als Star FM geloof ik, van die commerciële regionale stations (met een slechte naam die altijd op FM eindigt) die veels te veel muziek draaien die ook op landelijke stations komen. Wat is dan de meerwaarde van zo’n zender? Hitradio is trouwens ietwat Duits!

      /   Reply  / 
  6. Loes van der Schaap

    “Opvallend trouwens dat Koen van Tijn niet meer voorkomt bij Wild FM. Hij was voorheen de algemeen directeur…”

    Viel mij ook al op, kan zijn dat hij weer te laat kwam/zich had verslapen/te veel drugs heeft gebruikt/kapotte auto.

    Dave is nu de baas, veel succes. De eerste indruk van deze nieuwe Directeur kunnen we al lezen op radio.nl waar hij modder terug gooit naar Weekeind Rick.

    Lekker belangrijk, Wild FM is niet Wild, ze draaien alleen hits, maar Marcia is braaf, Emile is braaf en Dave is een hond maar niet Wild.

      /   Reply  / 
  7. shining star

    Na weer ‘ns een paar keer naar Star FM geluisterd te hebben, moet ik eerlijk zeggen dat er van de verbetering die tot voor kort te bespeuren was, niet veel meer terug te horen is. Erg jammer! Je zou zoveel leuks kunnen doen met die etherfrequenties, maar helaas…Neem dan Simone FM in het noorden. Die jongens maken daar radio zoals radio hoort te zijn.

      /   Reply  / 
  8. A.Noniem

    Inderdaad: kansloze bedoeling, dat Wild FM. De arrogantie van die Dave Leusink, waar haalt hij dat vandaan? Ze zijn in geen enkel opzicht vernieuwend en de DJ’s horen wel erg graag zichzelf praten, terwijl niemand van hen echt iets te melden heeft. Er zaten een paar goede DJ’s bij, maar die zijn weg. Lukas en Jente Kater waren leuk om naar te luisteren en Koen van Tijn had ook zijn momenten. Nu is het echt heel erg slecht.

      /   Reply  / 
  9. Lucas

    Goh, ik krijg net een mailtje van Dave:

    “Man man , wat een frustratie!

    We worden erg goed beluisterd he: maar dat had je al gelezen op radio.nl denk ik!

    Komt binnenkort wéér nieuws, kan je misschien ook op je log plaatsen!

    Succes met posten overal, leuk hoor :D

    Reactie op mijn post:
    http://www.superdeluc.nl/?p=58

      /   Reply  / 
  10. Jolanda de Kiewit

    Ik baal er nog steeds van dat die regering toendertijd de freqenties heeft veranderd en Radio 10 Gold, notabene de beste radiozender naar de am-band werd gedegradeerd. Ik ben die lui zo zat, ze maken al een puinhoop van het regeren. Waarom moesten ze zich nu met de muziek bemoeien!? Daar hebben ze de ballen verstand van!!! Alleen die zeikprogramma’s met het zware geouwehoer en die waardeloze rap(muziek)is wat je op de FM nog hoort. Ik mis Thorvald, Mark, Jos, Dave,Tom en Peter nog steeds. Radio 10 Gold is niet meer wat het is geweest en dat is ook te merken bv door de muziek die nu wordt gedraaid. Is Radio 10 Gold aan het zinken? Jolanda :-(

      /   Reply  / 
  11. Loes van der Schaap

    Jolanda, helemaal mee eens. Maar we missen Jensen nog het meest!!

      /   Reply  / 
  12. Pieter

    Sinds Koen van Tijn weg is bij Wild FM vind ik er niks meer aan. Hij was leuk, grappig en goed.

      /   Reply  / 
  13. Culas

    Sinds deze week weer terug op de radio.

    Op radio Decibel Amsterdam

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>