Radio over de Grens: Hitradio (Tsjechië)

hitradio_magicIn de wekelijkse rubriek ‘Radio over de grens’ lees je iedere donderdag over een bijzonder radiostation in het buitenland. Deze week ‘Hitradio’ uit Tsjechië.

Vorige week schreven we over Planet Radio uit Duitsland, we gaan nu één land verder. Naar Tsjechië om precies te zijn. Zelf heb ik vrij veel met Tsjechië, ik ben namelijk een halve Tsjech. Als ik in Tsjechië ben staat er meestal een drietal radiostations op, die binnenkort ook in deze rubriek behandeld zullen worden. Één van die radiostations is Hitradio.

Netwerkradio

Hitradio is een landelijke zender, maar tegelijkertijd regionaal. Door te werken met verschillende ‘edities’ wordt er een regionaal station neergezet. Als je de stations gaat vergelijken zul je zien dat de playlist op elke zender hetzelfde is. De DJ’s, de prijzen en de commercials zorgen voor de regionale binding. Om de stations uit elkaar te houden hebben ze allen een eigen naam. Zo heet de Hitradio-versie in de omgeving waar ik vaak verblijf ‘Hitradio Orion’.

Stations opkopen

Om die landelijke dekking te vergaren heeft Hitradio verschillende regionale zenders opgekocht om op te slokken in het Hitradio-netwerk. Het enige wat nog doet denken aan de tijd van zelfstandige regionale zender is de naam, die blijft namelijk -met de naam Hitradio ervoor- identiek. Een goed voorbeeld is het populaire station Radio Apollo, wat nog geen jaar geleden opgekocht is door Hitradio. Nu heet de zender Hitradio Apollo.

Internetzenders

Elke avond en in het weekend zendt de zender programma’s met een iets afwijkend genre uit. Zo zijn er elke avond vanaf 21:00 liefdesliedjes te horen en tussen 19:00 en 20:00 draait de zender enkel jaren 90 hits. Als verlengstuk op deze programma’s zijn er een aantal internetzenders gestart waar deze programma’s de hele dag door te horen zijn.

Lees ook:Sky brengt naam Hitradio Veronica terug
Lees ook:TMF HitRadio heet nu gewoon HitRadio
Lees ook:Jeroen Post uurtje met Nederlandse producties op SLAM!FM
Lees ook:Jaarmix 2009 met kerst en oudjaar op HitRadio
Lees ook:TMF HitRadio verandert naam in HitRadio TMS

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>