Q-koorts heeft niets met Q-music te maken

Heb ik wat gemist? Een nieuwe actie met Het Geluid? Waarom zijn de mensen in de ban van Q-music? Dat waren de eerste vragen die in mij opkwamen toen ik de krantenkop "Q-koorts rukt op in Nederland" las. Zo gefocust op het radionieuws dat alle woorden met een hoofdletter Q mij doen denken aan Q-music. Maar goed, Q-koorts is een ziekte en heeft niets net Q de radiozender te maken. Of toch wel?

Q-koorts is een infectieziekte en de meeste mensen merken er nauwe-lijks iets van dat ze het hebben. De ziekte wordt vaak overgedragen door geiten, runderen en schapen. Q-koorts is met antibiotica goed te behandelen, al kan de besmetting van de mens gepaard gaan met wat minder leuke verschijnselen: griep, hevige hoofdpijn, koude rillingen, zweten, spierpijn, misselijkheid en braken, diarree of een verlaagde hartslag.

Na één tot twee weken treedt gewoonlijk herstel op. Lijkt me wel toepasselijk wanneer je tijdens het uitzieken van Q-koorts gewoon twee weken de hele dag naar Q-music luistert ;)

Berichten die wél over Q-music gaan:
- Vrouw wordt live aangehouden op radio
- Ontdekking Gijs Staverman foto's Sylvie van der Vaart
- BN'ers fietsen de Tour de Gijs voor goed doel
- Van Inkel vier vrijdagen live vanaf het strand

Lees ook:Luc van Rooij niet te horen op Radio Veronica door ziekte
Lees ook:Jingle ‘Good Morning’ ochtendshow Staverman staat online
Lees ook:BN’ers fietsen de Tour de Gijs voor goed doel
Lees ook:[Audio] Mister Feelgood Gijs Staverman op Q-music
Lees ook:Jody Bernal en Party Animals op Foute Party 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>