Update | Luisteraars: Telegraaf-journalisten vrijlaten

ad.nl)De journalisten Joost de Haas en Bart Mos moeten direct worden vrijgelaten, vindt driekwart van 3500 luisteraars die gisteren reageerden op een stelling in het Radio 1-programma Stand.nl. Dat schrijft De Telegraaf, werkgever van het door justitie gegijzelde duo, vandaag. Ook de KRO heeft steun betuigd en sprak in een verklaring op Radio 1 en 2 van "een regelrechte misstand" die alleen in dictaturen voorkomt. Iets aan toe te voegen?

Update 15.50 uur | Joost de Haas en Bart Mos komen vrij. De rechtbank heeft de gijzeling van de twee journalisten vandaag niet verlengd. De rechter oordeelde dat zij zich op hun verschoningsrecht kunnen beroepen, nu de staatsveiligheid niet in het geding is. Het verschoningsrecht geeft het recht geen getuigenis af te leggen om zo bronnen te beschermen. Dit wordt gezien als een belangrijke voorwaarde voor journalistieke onafhankelijkheid en persvrijheid.

Bron: Telegraaf
________________________________________________________________

Lees ook:Strandfestival Radio 538 mag Turn Up The Beach blijven heten
Lees ook:Radio 10 Gold terecht uitgesloten herverdeling FM-frequenties
Lees ook:Twee jaar cel voor oud-dj Romeo A.
Lees ook:Ruud Hendriks wil via rechter van 2HMedia af
Lees ook:Voormalig Avro-jock hangt TBS boven het hoofd

1 Reacties // Reageer

One thought on “Update | Luisteraars: Telegraaf-journalisten vrijlaten

  1. Bart

    Dit gaat helemaal nergens over. Schande, zo’n besluit van de rechter (die gijzeling dan) dat onder druk van de publieke opnie natuurlijk is teruggedraaid. Terecht dat heel journalistiek nederland op zn achterste benen stond, want anders was ons land niet veel beter geweest dan een bananenrepubliek.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>