50 Jaar Nederlandse popmuziek: tijd voor een award

3FMDe Nederlandse popmuziek bestaat 50 jaar in 2008. Radio 3FM besteedt veel aandacht aan de Nederlandse muziek, zo reikt het radiostation eind april de '3FM Awards' uit, de radioprijzen voor de beste Nederlandse popartiesten. Afgelopen week maakte 3FM de genomineerden bekend en zaterdag zijn de stembussen voor de awards open gegaan. Het jubileum van de popmuziek wordt gevierd bij die 3FM Awards.

Vanwege het 50-jarig bestaan van de Nederlandse popmuziek, gaat Radio 3FM op zoek naar de beste Nederlandse plaat allertijden. De favorieten worden op een rij gezet in de 'NL Top 100'. Die lijst wordt op zondag 27 april 2008 uitgezonden (de dag na de 3FM Awards). De nummer één in de NL Top 100 ontvangt een speciale award tijdens de uitreiking van de 3FM Awards.

Nederlandse (pop)muziek is een gewilde categorie voor lijstjes. Met pasen zond Radio 2 ook al een NL Top 100 uit en eerder stelden de luisteraars van Radio 5 een Top 100 samen tijdens de 'Week van het Nederlandse Lied'.

Zie ook:
- Nominaties 3FM Awards bekend gemaakt
- Stemmen voor de 3FM Awards

Meer NL Top 100:
- NL Top 100 op Radio 2
- Top 100 'Week van het Nederlandse Lied' (Radio 5)

Lees ook:3FM Awards voor ‘the best of the best’
Lees ook:3FM Awards uitreiking dit jaar op festival in Utrecht
Lees ook:Anouk toegevoegd aan line-up, kaarten te winnen
Lees ook:Eerste optredens 3FM Awards bekend
Lees ook:Ook Di-rect en Guus Meeuwis treden op bij 3FM Awards

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>