RTL FM is teleurgesteld, maar gaat vooralsnog door

RTL Nederland is teleurgesteld over de uitspraak van de rechter, die haar verzoek om voorlopig in de ether te blijven, afwees. "Het is altijd treurig als je door een fout van een ander (de overheid) in zo’n situatie wordt gedwongen", zei RTL-woordvoerster Kim Koppenol vanmiddag tegen de redactie van Radioactive.blog.nl. Dat wil volgens haar niet zeggen dat men de strijd zomaar opgeeft. Het station gaat door via kabel en internet.(Logo: RTL Nederland, afbeelding: Thomas Giger)

"We gaan de uitspraak in de komende tijd uitpluizen, daar gaan de knappe koppen zich over buigen", aldus Koppenol. De rechter heeft echter de hoofdargumenten van RTL onderuit gehaald. Heeft het bedrijf ondanks dat nog vertrouwen in de uitkomst van de lopende bodemprocedure? "Het is afwachten, je weet het nooit. Je gaat altijd uit van het beste."

Kabel en internet

RTL FM gaat ‘vooralsnog’ door via kabel en internet. "Dat zullen we met even veel passie en bevlogenheid doen als we via de ether deden", verzekert Koppenol. Blijft de programmering hetzelfde? "Vooralsnog is er geen reden om aan te nemen dat de programmering verandert", zegt ze.

Over personele gevolgen op de korte termijn kon zij nog niets zeggen. Is voor RTL Nederland het medium radio nog belangrijk, gezien de voorlopige uitspraak van de rechter? "Ja, we gaan door op kabel en internet. Dat geeft al aan dat we niet meteen opgeven. Dit zijn natuurlijk wel vervelende dingen."

Overheid

"We zijn teleurgesteld in de overheid in deze", aldus Kim Koppenol. Ze beaamt dat de fout niet bij 100%NL ligt. "En zeker ook niet bij óns. We hebben precies gedaan wat we móesten doen. De vergunning is toen toch heel duidelijk toegekend aan RTL, op basis van ons businessplan."

"Uit het feit dat ze nu anders beslissen kun je concluderen dat ze procedurefouten hebben gemaakt." Over een schadeclaim wordt volgens Koppenol nagedacht, al kan ze daar nog niet in detail op ingaan. "Maar dat is absoluut wel iets wat meespeelt bij ons."

(c) Thomas Giger – gedeeltelijke overname alleen met bronvermelding en link
________________________________________________________________

Lees ook:RTL Nederland: “Radio is een afgesloten hoofdstuk”
Lees ook:Rechter spreekt zich niet uit over streams embedden door Nederland.FM
Lees ook:Onzekerheid over invoering nieuwe programmering Radio 1
Lees ook:Besluit RTL FM-frequenties nabij
Lees ook:RTL FM schikt met Staat inzake frequentiekavel A9

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “RTL FM is teleurgesteld, maar gaat vooralsnog door

 1. Jan-Hein

  Kabel, Internet en…..Satelliet!

    /   Reply  / 
 2. Hans van der Veen

  Graag wil ik even een citaat gebruiken van vorige week van de gemachtigd advocaat die RTL voor de rechtbank vertegenwoordigde.

  Kabel

  Het verlies van de vergunning betekent volgens Doeleman ‘einde verhaal’ voor RTL FM, omdat alleen op de kabel uitzenden niet rendabel is. Zes van de tien luisteraars zouden namelijk afstemmen op de etherfrequentie. Volgens berekeningen van RTL zakt het huidige marktaandeel (van 3.3 procent, TG) dan naar 1.3, terwijl 2 procent volgens het bedrijf de grens is waarop uitzenden nog commercieel interessant is.
  einde citaat.

  Heb je ook aan Kim Koppensnol gevraagd wie hier nu gelijk heeft. Advocaat Doeleman of het Koppensnolletje zelve die beweert dat er “Vooralsnog is er geen reden om aan te nemen dat de programmering verandert”?

  En de vraag of RTL er op uit is onrendabele activiteiten draaiende te houden is ook een interessante net zoals het een interessante vraag is om van RTL te vernemen waarom ze betoogd hebben dat het ‘einde verhaal’ is om er een week later 180 graden anders mee om te gaan…??

  Tenslotte snap ik Koppensnol hierover niet:
  “Ze beaamt dat de fout niet bij 100%NL ligt.” Als dat zo is, waarom heeft RTL dan getracht 100 % NL buitenspel te zetten, waarom heeft RTL nog vorige week allerlei zaken van 100 % NL in twijfel lopen trekken, beschuldigd van een foute aanvraag (ivm het verzuimherstel), en zo nog meer van die dingen. Ben benieuwd wat ons Koppensnolletje daar over te melden heeft namens RTL!

    /   Reply  / 
 3. Hans van der Veen

  Nog even vergeten: de belangrijkste vraag is natuurlijk hoelang ze met RTL FM doorgaan. Een week, een maand, hoelang?

    /   Reply  / 
 4. Thomas Giger

  @Hans van der Veen: het is Koppenol. Vriendelijk verzoek om de fatsoenregels te respecteren. Voor de rest kun je natuurlijk gewoon je mening geven. Het gaat om de manier waaróp, oké?

    /   Reply  / 
 5. Hans van der Veen

  Och mbt Kim K. zou ik je adviseren eens goed her en der te informeren wie deze dame is, hoe ze op haar plek is gekomen (o.a. ellebogen zijn haar niet vreemd), wat haar achtergrond is, maar vooral ook haar niveau eens uit testen. Dan snap je wellicht waarom ik een s-je in haar achternaam heb ingevoegd. Bijvoorbeeld door de door mij geponeerde vragen eens te stellen. Ben erg benieuwd hoe zij reageert.

  Ik heb niet zozeer een mening gepondeerd, maar ik heb vooral vragen neergezet op basis van eerdere uitlatingen van RTL. Wellicht is het leuk om dat eens aan Kim K. voor te leggen, want dat ontbrak enigszins in je artikel? DANK!

    /   Reply  / 
 6. Nick

  Het nivo is al weer te laag om verder nog te reageren… beste Hans van der Veen dat je reageert is je goed recht,de manier waarop… och… er zit duidelijk een hoop wrok en frustratie achter en dat zal je kommentaar toch beinvloeden.
  Wat RTL betreft,gewoon jammer,ik hoop dat ze nog lang op de kabel doorgaan.

    /   Reply  / 
 7. Hans van der Veen

  Als we bij de feiten blijven en Kim er ff buiten laten, blijft toch een flink aantal feitelijke vragen over….

    /   Reply  / 
 8. Thomas Giger

  Welke – feitelijke – vragen zou je aan Kim willen stellen?

    /   Reply  / 
 9. Hans van der Veen

  Het is niet zozeer aan Kim, maar aan RTL Nederland.

  1) Hoe kan het zijn dat het bedrijf tijdens de procedure nog zegt dat het ‘einde verhaal’ en beweert dat kabeluitzending ‘niet rendabel’ is om een week later wel door te gaan op de kabel?

  2) Aannemende dat voor de rechter niets dan de waarheid wordt gesproken: waarom wil RTL Nederland onrendabele activiteiten draaiende houden?

  3) RTL Nederland beweert dat de ‘fout’ niet bij 100 % NL ligt. Waarom heeft RTL Nederland dan getracht 100 % NL buitenspel te zetten en heeft ze continu de zaken van 100 % NL in twijfel getrokken?

  4) De ervaringen van RTL met RTL4 Radio, Happy RTL, RTL Rock Radio als kabelstations kennende (ok, Happy RTL zat een tijdje in Den Haag in de ether) en met het oog op de uitspraken over onrendabelheid en einde oefening: hoe lang denkt RTL Nederland met RTL FM op de kabel door te gaan?
  Welke kriteria bestaan daarvoor om door te gaan of te stoppen?

  5) Is RTL Nederland van plan andere zaken te gaan ondernemen op het radiolandschap dan RTL FM in Nederland? Welke evt?

  6) Gesteld is met evenveel passie en bevlogenheid door te gaan. Betekent dit dat NIET bezuinigd zal worden op personeel/programmering? Tot wanneer is dat gegarandeerd? Indien wel bezuinigd: wat wordt er wegbezuinigd

  Tot zover de vragen…

    /   Reply  / 
 10. dennis

  kut dat het stopt.
  ik mis het nu al en het is er morgen pas niet meer.
  :’(

    /   Reply  / 
 11. ronald daems

  nou ik heb eens geluisterd maar deze zender 110%nl moet zeer snel verdwijnen
  de nederlandse muziek waar we zolang voor gevochten hebben om deze daar te brengen waar dat nodig is moeten we niet laten afnemen door zoeen waardeloze zender
  dus nederland steun rtl fm dat deze snel zijn plaats op de nederlandse radio terug krijgt

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>