RTL moet Kas van Iersel terug in dienst nemen

Kas van IerselHem werd verweten het hard gespeeld te hebben. Kas van Iersel eiste van RTL een contract voor zijn voice-overwerk bij RTL Boulevard, maar op de eerste dag van het nieuwe seizoen was dat er niet. En dus kwam Kas niet opdagen. Hij speelde het hard, maar RTL ook. Van Iersel werd ontsla-gen, maar onterecht volgens de rechter.

Kas van Iersel is niet alleen de station-voice van radiozender Sky Radio, hij was sinds het begin van RTL Boulevard in 2001 dé stem van het televisieprogramma. Sinds het conflict rondom het contract van Kas van Iersel, nam Q-music dj Jeroen Kijk in de Vegte de honneurs waar.

Van Iersel vocht zijn ontslag aan en vandaag volgde de uitspraak van de rechter. Volgens de rechtbank van Amsterdam was het ontslag onterecht en dus moet RTL hem per direct weer in dienst nemen. Tevens bepaalde de rechter dat RTL Van Iersel ook zijn salaris moet teruggeven, met terugwerkende kracht vanaf 25 augustus 2008.

Donderdagavond was Jeroen Kijk in de Vegte nog te horen als voice-over bij Boulevard. Als het goed is kan Kas van Iersel vrijdag al weer achter de microfoon kruipen, of zal RTL het gooien op een 'verstoorde arbeidsrelatie'…? Ik hoop dat ze de ruzie gewoon bijleggen. In de tussentijd is Kijk in de Vegte een waardige vervanger geweest van Kas!

Update: In RTL Boulevard vertelde Albert Verlinde dat RTL overweegt om in beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter. Hiervoor hebben ze nog zeven dagen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Zie ook:
- Meer duidelijkheid over ontslag Kas van Iersel
- Jeroen Kijk in de Vegte voice-over bij Boulevard

Lees ook:Jeroen Kijk in de Vegte blijft voice-over Boulevard
Lees ook:Meer duidelijkheid over voice-over Boulevard
Lees ook:Eerste belangrijke klus voor Sky-stem Kas is ‘X Factor’
Lees ook:Jeroen Kijk in de Vegte voice-over bij Boulevard
Lees ook:Jeroen Kijk in de Vegte ook voice-over Wie is de Chef

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “RTL moet Kas van Iersel terug in dienst nemen

  1. Pingback: Kas van Iersel voice-over bij candid camera programma SBS | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>