Dit zijn ze: de twee liedjes voor het Songfestival

Ruud de Wild maakt samen met Ferdi Bolland een nummer voor het Eurovisie SongfestivalTopproducer Ferdi Bolland dook op verzoek van Ruud de Wild de studio in om een nummer te maken voor het Eurovisie Songfestival van 2009 waar De Toppers Nederland zullen vertegenwoordigen. Daar waar één liedje nodig is, kwam Ferdi met liefst twee verschillende nummers. Zo kunnen de luisteraars nog kiezen.

De luisteraars van 'Ruuddewild.nl' op Q-music werden al eerder bij het project van De Wild betrokken, zij mochten namelijk suggesties aandragen voor de titel van het songfestivalliedje. Met de titels 'Freedom' en 'Everybody Can Be A Star' dook Ferdi Bolland de studio in en maakte twee demo's die het typische over-de-top-geluid weer-geven.

1) Freedom:

2) Everybody Can Be A Star:

Stemmen

Luisteraars kunnen via deze site stemmen op het nummer dat zij het beste vinden. Het liedje met de meeste voorkeursstemmen zal uitge-werkt worden tot een volledig Songfestivalnummer.

Ruud de Wild is overigens niet de enige radio-dj die is ingegaan op de oproep van De Toppers om een liedje voor het drietal te bedenken. Ook 3FM-dj Rob Stenders is in samenwerking met zijn luisteraars bezig met een Songfestivalnummer. Het is dus nog lang niet zeker of het liedje van Ruud de Wild en Ferdi Bolland ook daadwerkelijk gezongen gaat worden in Moskou.

Zie ook:
- DJ-battle om Songfestival-nummer voor de Toppers
- Ruud de Wild strikt Ferdi Bolland voor Songfestival

Lees ook:Songfestivalliedje Ruud de Wild bij laatste zes
Lees ook:Ruud de Wild strikt Ferdi Bolland voor Songfestival
Lees ook:Daniƫl Dekker in vakjury Songfestival
Lees ook:DJ-battle om Songfestival-nummer voor de Toppers
Lees ook:Songfestivalliedje Ruud de Wild haalt het niet

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Dit zijn ze: de twee liedjes voor het Songfestival

  1. arno

    Ik heb ook op die tweede gestemd. Die is echt heel erg toppers!!

      /   Reply  / 
  2. Hans

    Ik wil even mijn ongenoegen uiten over het feit dat Ruud de Wild misbruik maakt van zijn positie als DJ om zijn inzendingen voor het Nationale Songfestival te promoten en zodoende onredelijk voordeel te verkrijgen bij de verkiezingen in februari 2009. Een walgelijke vertoning hoe hij het doet voorkomen, dat een van zijn nummers al bij voorbaat wordt gekozen. Ik begrijp dat de hele vertoning een farce is en de uitkomst waarschijnlijk al vast staat. Door de frequente airplay op Q-Music hebben ze bij het Nederlandse publiek al een niet in te halen voorsprong. Als de media er dan ook nog een schepje bovenop leggen, dan vraag ik me af, wat het voor zin heeft om toch nog de opmerking toe te voegen, dat iedereen in Nederland zijn nummers kan insturen. Ik heb de stukken, geschreven door Ferdi Bolland beluisterd en ze voldeden volledig aan mijn verwachting: 2 nietszeggende flutliedjes, zonder enige creativiteit en originaliteit. Maar ja, wat kan je anders verwachten van een oude bekende uit ons nationale schrijversgilde, dat helaas in Nederland nog steeds de dienst uitmaakt. Helaas zullen we dit jaar weer eens in de onderste regionen eindigen, maar daar zijn we inmiddels aan gewend geraakt.

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Songfestivalliedje Ruud de Wild bij laatste zes | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>