Songfestivalliedje Ruud de Wild bij laatste zes

De Toppers René Froger, Gordon en Jeroen van der Boom reizen in 2009 af naar Moskou voor het Songfestival. Iedereen in Nederland mocht een voorstel doen voor een liedje dat de Toppers moeten gaan zingen. Uit ruim 350 inzendingen van songteksten zijn er zes liedjes geselecteerd. Daaronder zit het nummer ‘Everybody Can Be A Star’, geschreven door Ferdi Bolland, maar ingegeven door het team van het Q-music-programma Ruuddewild.nl.

 

Ruud de Wild opperde op de radio het idee om een Songfestivalliedje in te zenden. Daarvoor strikte hij topproducer Ferdi Bolland die liefst twee nummers componeerde. Luisteraars van Q-music konden kiezen welk nummer door moest gaan, maar gezien de uitslag (bijna fifty-fifty) is besloten om beide nummers in te zenden naar de Tros.

Goede keus blijkt nu, want ‘Everybody Can Be A Star’ zit bij de laatste zes. Die liedjes worden de komende weken door drie productieteams rondom de Toppers geproduceerd. Om alle gekozen liedjes een eerlijke kans te geven is er besloten promotie van de liedjes tot aan het Nationaal Songfestival niet toe te staan op straffe van diskwalificatie.

Op zondag 1 februari 2009 presenteren de drie Toppers de nummers op het Nationaal Songfestival. Het Nederlandse publiek kan vervolgens bepalen welk liedje de Toppers in mei op het Eurovisie Songfestival ten gehore moeten brengen.

Zie ook:
- Ruud de Wild strikt Ferdi Bolland voor Songfestival
- Dit zijn ze: de twee liedjes voor het Songfestival

Lees ook:Daniël Dekker in vakjury Songfestival
Lees ook:Dit zijn ze: de twee liedjes voor het Songfestival
Lees ook:Ruud de Wild strikt Ferdi Bolland voor Songfestival
Lees ook:Songfestivalliedje Ruud de Wild haalt het niet
Lees ook:DJ-battle om Songfestival-nummer voor de Toppers

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Songfestivalliedje Ruud de Wild bij laatste zes

  1. Pingback: Songfestivalliedje Ruud de Wild haalt het niet | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>