Daniël Dekker in vakjury Songfestival

Tros-radiomaker Daniël Dekker is één van de juryleden van het Nationaal Songfestival 2009. Samen met Tatjana Simic (wat weet zij van muziek?), producer Emile Hartkamp, Getty Kaspers (leadzangeres Teach-In) en platenbaas Tony Berk vormt Dekker de vakjury die zondag zal oordelen over het liedje dat De Toppers in mei op het Eurovisiesongfestival ten gehore moeten brengen. De deskundigen hebben maar beperkte invloed op het resultaat, want hun stem telt voor een derde mee. Het publiek heeft met twee derde de grootste vinger in de pap. Radio-dj Ruud de Wild doet ook mee komende zondag.

Wees niet bang, want De Wild gaat niet zelf zingen. Het zingende Toppers-trio bestaande uit René Froger, Gordon en Jeroen van der Boom had iedereen in Nederland opgeroepen om een liedje te schrijven voor het Songfestival. Het team van Ruuddewild.nl benaderde topproducer Ferdi Bolland met de vraag of hij een liedje wilde componeren voor De Toppers. Bolland was direct razend enthousiast en kwam met twee nummers op de proppen. Eentje daarvan, ’Everybody Can Be A Star’ heeft de eerste selectieronde doorstaan en is zondag één van zes liedjes die De Toppers gaan zingen.

Het winnende liedje op het Nationaal Songfestival zal in mei 2009 tijdens het Eurovisiesongfestival in Rusland vertolkt worden door De Toppers. Het Nationaal Songfestival is zondag 1 februari te zien op Nederland 1 (20:20 tot 21:25 uur en de uitslag van 22:25 tot 22:55 uur). Met dus Radio 2-presentator Daniël Dekker in de vakjury.

Zie ook:
- Songfestivalliedje Ruud de Wild bij laatste zes
- Ruud de Wild strikt Ferdi Bolland voor Songfestival

Lees ook:Songfestivalliedje Ruud de Wild haalt het niet
Lees ook:Songfestivalliedje Ruud de Wild bij laatste zes
Lees ook:Dit zijn ze: de twee liedjes voor het Songfestival
Lees ook:Ruud de Wild strikt Ferdi Bolland voor Songfestival
Lees ook:DJ-battle om Songfestival-nummer voor de Toppers

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Daniël Dekker in vakjury Songfestival

  1. Pingback: Songfestivalliedje Ruud de Wild haalt het niet | Radioactive

  2. Pingback: De Gouden Uren uit Moskou | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>