NOS Nieuws als podcast op Gespod.nl

Het 'nieuwe Radio 1' dat op 25 augustus van start moet gaan houdt niet alleen een nieu-we programmering in. De nieuws- en sport-zender pakt de radicale wijziging groots aan en breidt haar podcasten-activiteiten verder uit. Het NOS Radio 1 Journaal wordt nu via Gespod.nl gedistribueerd en met ingang van de nieuwe programmering gaat de NOS de journaals ook via video podcasts aanbieden.

Podcasten is niet nieuw voor de NOS, want de omroep biedt al meerdere programma's als podcast aan. Jens Kraan, plaatsvervangend chef 24 NOS Nieuws, zegt hierover:

"We hebben bij de NOS wel ervaring met podcasten (Met Het Oog op Morgen) en vodcasten (Lex Runderkamp over Holleeder), maar de dagelijkse eerstelijns nieuwsstroom werd niet gepodcast. Tot nu dus. We podcasten nu twee nieuwsoverzichten, de eerste is van de ochtend (06:15 uur) en de tweede is van de avond (18:05 uur). Ideaal om up to date te blijven. Als de nieuwe programmering op Radio 1 een feit is gaan we meer podcasten. Na de zomer gaan we bovendien het TV Journaal vodcasten."

De NOS heeft besloten om het nieuws als podcast aan te bieden en de omroep heeft daarop een aantal podcastsites benaderd. Gespod.nl is op dat verzoek ingegaan en distribueert de podcasts nu via haar site. De podcasts van het NOS Radio 1 Journaal zijn via deze pagina op Gespod.nl te beluisteren.

Zie ook:
- Veronica Holding neemt belang in Gespod.nl

Lees ook:Gespodcast nieuwe podcast over podcasting
Lees ook:Veronica Holding neemt belang in Gespod.nl
Lees ook:Wie is de Mol?! podcast direct nummer 1 in iTunes
Lees ook:Update: Programmering van ‘het nieuwe Radio 1′
Lees ook:Radiostations betalen zich blauw voor podcasten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>