Veronica Holding neemt belang in Gespod.nl

Veronica Holding neemt belang in Gespod.nlPodcasting is in Nederland nooit echt van de grond gekomen. De meeste podcasts zijn gewoon fragmenten uit radioshows die als service aangeboden worden via bijvoorbeeld iTunes. Toch wordt er wel gepodcast, ook door niet-professionele radiomakers. Zij kunnen onder andere terecht bij Gespod.nl. Veronica Holding heeft woensdag een minderheidsbelang in die website genomen, zo meldt Sprout.

Gespod.nl biedt plek voor podcasts van amateurs en daar zitten aardige uitzendingen tussen. Wat opvalt aan de meest populaire titels op de site, is dat de meeste uitzendingen in de 'Gespod Top 40' podcasts van bekende radioprogramma's zijn zoals die van Giel Beelen en Edwin Evers. Naast audio kan er op Gespod.nl ook video gepodcast worden.

De Veronica Holding heeft nu dus een belang in Gespod.nl genomen. Voor de duidelijkheid, het gaat hierbij om de Veronica Holding die de radiozenders KINK FM en V-Radio bezit en ook de Radioschool heeft. Het landelijke Radio Veronica wordt geëxploiteerd door de Sky Radio Group. En om het helemaal verwarrend te maken, het blad Veronica Magazine is eigendom van SBS.

On demand

Gespod.nl werd 2,5 jaar geleden opgezet en biedt momenteel toegang tot 1.300 podcasts. Ook al is podcasting niet booming in Nederland, oprichter Wilco Turnhout van Gespod.nl denkt dat podcasting wel een blijvertje is. Algemeen directeur van Veronica Holding ziet er ook toekomst in en dan met name in podcasting als één vorm van 'on demand'.

Verdienmodel

De belangrijkste inkomstenbron van Gespod.nl zijn de advertenties op de website. Reclamespotjes vóór de geplaatste podcasts behoort nog niet tot de plannen. Volgens Turnhout kan zoiets "alleen samen met de producenten van de content."

Toekomst Gespod

In het interview met Sprout meldt Gespod.nl ook wat hun toekomstplannen zijn. Op korte termijn komt de site met een speciale podcastwidget waarmee internetters op andere sites een player met een podcast van Gespod.nl kunnen toevoegen.

Wat Veronica Holding betaald heeft voor het minderheidsbelang in Gespod.nl wordt niet bekend gemaakt.

Meer over podcasting:
> Radioactive.blog.nl/podcasting

Lees ook:Gespodcast nieuwe podcast over podcasting
Lees ook:NOS Nieuws als podcast op Gespod.nl
Lees ook:Veronica investeert in New Music Labs
Lees ook:Hoe levend is podcasting in Nederland?
Lees ook:Mogelijk toch nog toekomst voor podcasting

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>