Finale KX Factor gaat tussen twee dj’s van Utracks

Eén van de meest excentrieke radiomakers vind ik toch wel Fred Siebelink. De KX-dj trekt zich van niets en niemand wat aan en is met zijn Utrechtse accent een opvallend persoon tussen alle beschaafd Nederlands sprekende dj’s. Een uniek figuur. Fred Siebelink is iedere zondag te horen op KXradio, maar hij heeft die middag eigenlijk hard nodig om aan zijn taalcursus Grieks te besteden. Daarom zoekt Siebelink in ‘KX Factor’ naar een talentvolle dj die hem kan gaan opvolgen. Zondag maakte Fred in de halve finale van de KX Factor twee namen bekend: Sander Hoogendoorn en Suzanne Stoppels.


UPDATE: Sander Hoogendoorn wint KX Factor

In de afgelopen maanden heeft aanstormend radiotalent uit heel Nederland een demo op kunnen sturen die in de uitzending van KX Factor werd beluisterd. Het publiek en Fred Siebelink zelf bepaalden wie er door zouden gaan naar de volgende ronde. De twee finalisten Sander en Suzanne zijn allebei presentator bij Utracks. Utracks is het radioprogramma van 3VOOR12/Utrecht, te beluisteren via de Utrechtse kabel en via internet. Beide finalisten mogen zondag 8 februari 2009 tussen 14:00 en 16:00 uur een half uur radiomaken en zullen strijden om de felbegeerde plek van Siebelink.

Suzanne Stoppels

Suzanne is al een tijdje bezig in radioland, maar dit is wel een ‘once in a lifetime’ kans met Rob Stenders in de jury. “Het is tegelijkertijd raar en leuk dat het uitgerekend twee presentatoren van Utracks zijn die in de finale staan. Utrecht staat bekend om de getalenteerde bands die er vandaan komen. Nu blijkt dat er misschien ook wel veel talentvolle dj’s rondlopen“.

Toen Suzanne hoorde dat ze samen met Sander in de finale stond heeft ze hem gelijk gebeld. Als Utracks collega’s zullen ze gebroederlijk samen gaan en ook weer samen naar huis gaan. Als collega’s, niet als concurrenten.

Sander Hoogendoorn

Volgens Sander zouden ze elkaar als concurrenten eigenlijk uit de grond van hun hart moeten haten, maar dit is helemaal niet het geval. Wel gaat hij natuurlijk heel goed zijn best doen. “Het is te gek! Een grote kans om mijn gezicht te kunnen laten zien bij de grote namen. Wie er wint zullen we wel zien, maar ik verwacht dat we prima in een auto terug kunnen naar Utrecht.”

Finale KX Factor

De finalisten Sander en Suzanne nemen het zondag 8 februari tegen elkaar op. Beiden gaan een half uur radio maken op KX en de winnaar mag het programma van Fred Siebelink overnemen. Fred sluit echter niet uit dat de nummer twee van de finale misschien ook wel een plekje bij KXradio kan krijgen.

Opnieuw blijkt weer dat de radiowereld best klein is. Met Suzanne Stoppels heb ik namelijk ruim een jaar heel leuk samengewerkt bij OOG Radio. En Sander Hoogendoorn zat samen met mij en twee andere bij een workshop radiomaken bij 3FM. Wordt wel lastig voor ik nu moet zijn… In ieder geval wens ik Sander en Suzanne heel veel succes!

Lees ook:Wie wordt de opvolger van Fred Siebelink?
Lees ook:Sander Hoogendoorn wint KX Factor
Lees ook:Stenders, Westbroek en Siebelink in jury Starsound
Lees ook:Sander Hoogendoorn naar 3FM-nacht (audio)
Lees ook:Rob Stenders en Fred Siebelink samen terug op 3FM

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>