Programmering Radio Veronica compleet op de schop

Groot nieuws bij Radio Veronica vandaag. De programmering gaat helemaal op de schop. De Telegraaf meldt dat Jeroen van Inkel vanaf 2 februari de ochtend gaat doen tussen 07:00 en 10:00 uur. Ook opvallend is de terugkeer van Bart van Leeuwen. Hij gaat opnieuw Goud van Oud presenteren. Ditmaal in het weekend tussen 08:00 en 12:00 uur.

De baas van Radio Veronica, Erik de Zwart, gaat elke werkdag het Top 40 Hitdossier maken tussen 10:00 en 12:00 uur. Dennis Hoebee komt ook terug. Hij mag vanaf de lunch tot 16:00 uur een programma maken. Patrick Kicken loodst je door de spits vanaf 16:00 tot 20:00 uur.

Rick van Velthuysen gaat van zijn ochtendshow af en naar het weekend. Je gaat hem elke zaterdag- en zondagmiddag horen met vier uur zendtijd. Rick hoeft z’n wekker sowieso niet meer vroeg te zetten, want hij wordt ook de vaste vervanger van Patrick Kicken.

Martijn Muijs gaat wel een heel ander ritme tegemoet, want hij gaat samen met Alex Oosterveen de vroege ochtendshow presenteren tussen 0:500 en 07:00 uur. Op dit moment is Martijn nog te horen tussen 21:00 en 0:00 uur op werkdagen.

Station director Erik de Zwart tegen de Telegraaf: „Het gaat niet lekker in de huidige opstelling en als ’trainer’ moet je dan schuiven. We maken een frisse start: niemand zit op dezelfde plek als voorheen. Centrale vraag was ’wie past het beste op welk tijdstip?”.

Ook meldt de ochtendkrant dat succesvolle dingen uit het verleden hun rentree gaan maken. Denk hierbij aan De Stemband en De plaat en zijn verhaal.  Ook komt er meer ruimte voor live comedy en live muziek. Erik de Zwart zegt daarover: „Artiesten spelen een eigen nummer, maar coveren ook een nummer uit onze Top 1000 Allertijden. Dat moet aan het einde van het jaar tot een Cover Top 100 leiden.

Samengevat kunnen we zeggen dat alles veranderd bij Radio Veronica en dat het winnen van een Radioring niet bevorderlijk is voor het voortbestaan van je radioprogramma.

Lees ook:WeekendRick terug plus een vrijdagavondshow voor Van V.
Lees ook:Patrick Kicken niet in het weekend, maar doordeweeks
Lees ook:Erik de Zwart terug als dj op de radio
Lees ook:Dit is de nieuwe programmering van Veronica
Lees ook:Erik de Zwart gaat horizontaal in het weekend

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Programmering Radio Veronica compleet op de schop

 1. Don

  Al deze veranderingen brengen Radio Veronica weer dichter naar waar het ooit voor stond als zeezender en als zendgemachtigde op die verschrikkelijke PO. Radio 538 was/is natuurlijk de commerciële voortzetting/versie hiervan.

  Ik luisterde nooit meer naar Veronica. De laatste keer was toen Ferry Maat de Soulshow nog uitzond. En dat is lang geleden! Inmiddels heb ik het Top 40 Dossier weer gevonden en zal Goud van Oud met Bart van Leeuwen ook weer op staan, maar ook het Countdown Café en de stemband zal weer beluisterd worden. Goede zet!

    /   Reply  / 
 2. Ton Verleij

  Belachelijk. Ronduit arrogant en met minachting voor de luisteraar en de programma makers. Het lijkt wel of elk programma wat een radioring verdient rücksichtlos wordt afgevoerd. Denk maar aan Rob van Someren, enorme radiohit, en tijdens zijn ziekte(hoe misselijk kan je zijn) wordt ie aan de kant geschoven.

  In plaats van trots te zijn op de verdiensten van de programma makers wordt alles van waarde aan de kant geschoven.

  Erik de Zwart kan beter gewoon op zolder met treintjes gaan spelen dan de programmering verzieken voor iedereen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>