Rick in de Morgen winnaar Gouden RadioRing

Vanavond werden er vele radioprijzen uitgereikt op het Radiogala in Hilversum, waaronder de Gouden RadioRing. Hieronder een overzicht van de winnaars:

- Gouden Radioring: Rick in de Morgen, Radio Veronica. De RadioRing werd uitgereikt door Leo van der Goot, één van de vijf helden van Rick van Velthuysen. “Ik ben er ontzettend blij mee. Ik heb me de afgelopen maanden geschaamd voor de zender waar ik voor werk. Ik was niet gelukkig met hoe het ging. Ik ben gelukkig dat ik deze prijs win na jou, Rob van Someren.” Rick zei verder blij te zijn dat Erik de Zwart nu de leiding heeft over Radio Veronica. Rick in de Morgen versloeg daarmee concurrenten Echte Jannen (Powned – NPO Radio 1) met Jan Roos en Jan Heemskerk en A State of Trance met Armin van Buuren (538) die ook waren genomineerd voor de publieksprijs voor het beste radioprogramma van het jaar.

- Marconi Oeuvre Award: Edwin Evers. De jury prijst de enorme toewijding van Evers, die al 16 jaar lang onvermoeibaar ochtendradio op constant hoog niveau maakt.

- Marconi Aanstormend Talent Award: Igmar Felicia van Slam FM.“Ik had deze prijs nooit kunnen winnen zonder alle geweldige ‘Bij Igmar’ luisteraars die onze show waarderen en ons elke dag weer weten te vinden”, aldus Igmar Felicia. “Nu ga ik heel erg genieten van de prijs en maandag zit ik weer klaar om te knallen vanaf 19:00 uur.”

- Marconi Award voor Beste Zender: Radio 5 Nostalgia.

- De Marconi Impact Award: Jack van Gelder. Jack krijgt zijn prijs voor zijn fenomenale radioverslaggeving tijdens de wedstrijden van het Nederlands Elftal.“Ik ben heel trots, ik had het niet verwacht”, zei Jack van Gelder.

- De Zilven Radioster man: Rob van Someren. Rob kreeg de prijs van Radio 2-presentator Daniël Dekker. Vorig jaar was zijn programma Somertijd de winnaar van de Gouden Radioring.“Ik had een heftig jaar. Ben twee keer ontslagen, waaronder een keer uit het AMC. Maar ik ben blij dat ik het jaar met zo’n hoge piek kan eindigen”, zei Rob Van Someren na het in ontvangst nemen van zijn Zilveren Radio Ster.

- De Zilveren Radioster vrouw: Claudia de Breij. Het is de zesde keer dat Claudia de Zilveren Radioster in ontvangst mocht nemen.

 

 

Lees ook:GIEL!, 3FM, Edwin Evers, Claudia de Breij en Mattie Valk winnen radioprijzen
Lees ook:Arjen Grolleman postuum genomineerd voor RadioRing
Lees ook:Edwin Evers maakt genomineerden RadioRing 2009 bekend
Lees ook:Laatste stemdag voor Gouden RadioRing
Lees ook:Nominaties Gouden RadioRing bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>