Colin Banks wilde zelf stoppen met ochtendshow

De ochtendshow op Radio Veronica krijgt voor de tweede keer in ruim een half jaar tijd een nieuwe presentator. Eind juni 2008 nam Colin Banks de plek van Patrick Kicken over die aangaf het maken van een ochtendshow niet langer te trekken. Vanaf 2 februari 2009 zal Rick van Velthuysen elke werkdag de uren tussen 6 en 9 op zich nemen. De reden van de wisseling van de wacht is een verzoek van Colin Banks zelf, want met het vertrek van side-kick Jan Paparazzi begin januari was de ochtendshow niet meer wat Banks voor ogen had.


Dat schrijft de radio-dj van Veronica op zijn site ColinBanks.nl. Zijn reactie op het stoppen van de ochtendshow ‘Ook Goeiemorgen’ luidt als volgt:

In het voorjaar van 2008 werd ik gevraagd door de programmaleiding van Veronica of ik de ochtendshow wilde gaan doen. Dat is een grote kans natuurlijk maar het is ook het zwaarste wat je kan doen bij een station. Je vangt al het applaus als het goed gaat maar krijgt ook de zwaarste klappen als het fout gaat.

Toch heb ik ja gezegd omdat ik samen met Jan Paparazzi een formule had bedacht die volgens ons goed kon concurreren met andere ochtendshows: de meer muziek ochtendshow. Een snelle show met alles wat je wilt horen;nieuws, humor, Johan Derksen, Olav Mol, Sjaak Bral en Jan als sidekick met o.a. zijn Roddelkwis. Sinds 30 juni 2008 is inderdaad gebleken dat die formule scoorde en dat Veronica groeide in marktaandeel.

Helaas heeft Jan Paparazzi plots besloten per 1 januari 2009 zijn contract niet te verlengen en iets anders te gaan doen met Robert Jensen, zijn maatje. Dat is een beslissing die weloverwogen is gemaakt en waar meer achter zit dan geld of nieuwe kansen, dat gaat voor een groot deel om vriendschap.

Hoe nu verder met ‘Ook Goeiemorgen’?
Ik kwam tot de conclusie dat het programma zonder Jan niet meer is wat ik voor ogen had. Zomaar een andere formule bedenken zie ik niet zitten. Daarvoor is geen tijd want het blijft knokken voor de luistercijfers en daar zijn heel veel banen van afhankelijk!

Iedere dag moeten we beslissingen maken, soms zijn ze heel leuk maar vaker zijn ze heel moeilijk.
Zo’n laatste beslissing heb ik deze week moeten maken: stoppen met de Ochtendshow ‘Ook Goeiemorgen’ bij Radio Veronica.
Een zware beslissing maar wel 1 die weer kansen biedt voor anderen en 1 die Radio Veronica hopelijk nog verder brengt dan het al gekomen is de laatste 6 maanden.

Ik ga vanaf 30 januari even vakantie vieren en ben vanaf 21 februari iedere zaterdag en zondagochtend te horen met ‘Ook Goeiemorgen’ tussen 6 en 9.

Weloverwogen beslissing

Een heel eerlijke reactie van Colin Banks en ook een stoere beslissing. Hij laat zien dat hij in het belang van Radio Veronica denkt en niet alleen in zijn eigen belang de ochtendshow blijft presenteren. Bovendien laat Colin doorschemeren dat het maken van een ochtendprogramma een zware taak is. Zijn opvolger Rick van Velthuysen staat een flinke uitdaging te wachten, zeker omdat hij ook zijn programma ‘WeekendRick’ op zaterdag en zondag blijft maken.

Colin op Veronica

Colins Banks zal na zijn vakantie te horen zijn op Radio Veronica met de programma’s ‘Ook Goeiemorgen’ (de weekendversie op zaterdag en zondag), ‘The Long Versions’ en ‘Concert Classics’.

Zie ook:
- Rick van Velthuysen nieuwe ochtendjock Veronica
- Jan Paparazzi per direct weg bij Radio Veronica
- Reactie Patrick Kicken op stoppen ochtendshow

Lees ook:‘Ook Goeiemorgen’ wordt nieuwe ochtendshow bij Veronica
Lees ook:Rick van Velthuysen zwaait concurrenten uit [filmpje]
Lees ook:Jan Paparazzi per direct weg bij Radio Veronica
Lees ook:Robert Jensen van start op Radio Veronica
Lees ook:Colin Banks presenteert 100% NL Top 10 op zaterdag

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Colin Banks wilde zelf stoppen met ochtendshow

  1. Bastiaan

    Ja, wist ik al. Dat zei hij ook live op de radio afgelopen vrijdag.

      /   Reply  / 
  2. Eddie

    Waar blijft Jules van Hest eigenlijk? Die doet nu de weekend-versie van Ook Goeiemorgen, maar zo meteen krijgt Colin Banks dus die uren…

      /   Reply  / 
    1. Jorn

      Jules van Hest komt niet meer voor in de nieuwe programmering van Radio Veronica…

        /   Reply  / 
  3. Pingback: Rick van Velthuysen zwaait concurrenten uit [filmpje] | Radioactive

  4. Pingback: TMF Radio start met gepresenteerd programma | Radioactive

  5. Pingback: Overzicht 2009: Dit mocht je niet missen! | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>