Frits Spits is boos op Matthijs van Nieuwkerk en DWDD

Frits SpitsRadiomaker Frits Spits staat nog lachend afgebeeld op de foto hier links, maar het lachen is hem vergaan. Gisteren was Spits te gast in het televisieprogramma 'De Wereld Draait Door' om daar te praten over zijn boek 'Zestig Strepen'. Over het boek werd bijna niet gesproken. En nu is Frits Spits boos. Op iedereen lijkt het.

Update: Tranen voor Frits Spits in Boulevard

Matthijs van Nieuwkerk, de presentator van het tv-programma begint over het boek, maar daarna komt het weinig meer aan bod. Tafelheer in het programma is 3FM-jock Giel Beelen. Giel en Frits liggen elkaar niet zo en dat blijkt nogmaals uit deze aflevering.

Spits is niet helemaal fan van de stijl van Giel Beelen. "Giel maakt heel andere radio (…) Giel is als muzikale dj heel interessant.  En ik vind dat hij daar te weinig nadruk op legt. Er komt tegenwoordig van alles bij; 's ochtends wordt urine gedronken of het scrotum wordt kaalgescho-ren". Giel vond het heel flauw van Spits dat hij dat zij.

Spits en Beelen discussiëerden ook nog over de vrijheid van muziek-keuze. Door de discussies en andere dingen die Matthijs van Nieuwkerk er bij haalde, was er geen tijd meer over om over het boek van Spits te praten. Bekijk hier de uitzending van De Wereld Draait Door van dinsdag. Het fragment met Frits Spits start bij 30m45s.

Beklag Spits

Volgens Frits Spits kwam zijn boek in het vraaggesprek nauwelijks aan de orde, daarover beklaagde de Radio 2-presentator zich woensdag-ochtend in de uitzending van Edwin Evers op Radio 538. "Het boek werd zelfs niet eens in beeld gebracht", vertelde Spits. Eerder klaagde Peter R. de Vries ook al te weinig aandacht voor de reden waarom hij werkelijk uitgenodigd was.

Spits zijn tirade over De Wereld Draait Door en Matthijs van Nieuwkerk gaat nog verder: "Met terugwerkende kracht vond ik het een verschrikkelijk interview", aldus Spits. "Volgens mij had Matthijs er belang bij mijn boek niet te bespreken. Matthijs van Nieuwkerk is een fantastische presentator, maar een slechte interviewer. Hij is van het type: mijn mening komt eerst en dan de rest. Dat is echt VARA-gedrag. Maar deze zaak krijgt nog wel een staartje."

Frits bij Giel

Woensdagochtend was Frits Spits ook nog te horen in de show van Giel Beelen. Daar liet Spits telefonisch opnieuw blijken dat hij Beelen niet ziet zitten. "Op jouw fucking manier jaag je luisteraars weg", riep de presentator van Hilversum 3 (nu 3FM), om daarna de telefoon op te hangen.

Zie ook:
- De Top 60 van Frits op KX
- Frits Spits wint Marconi Oeuvre Award

Lees ook:Frits Spits is niet meer boos
Lees ook:Tranen voor Frits Spits in Boulevard
Lees ook:Giel Beelen naar 538 en Rob Stenders naar de ochtend op 3FM?
Lees ook:Radio 538 breekt in bij uitzending 3FM
Lees ook:Wie is de Mol fans Gerard en Roosmarijn in DWDD

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Frits Spits is boos op Matthijs van Nieuwkerk en DWDD

  1. johan

    frits moet niet zo kinderachtig doen. hij had in de uitzending zelf over zijn boek kunnen beginnen. en de sneer die hij richting giel uitdeelde sloeg ook nergens op.

    en de opmerking over vara mentaliteit: frits is jarenlang in dienst geweest van de vara… en als iemand zijn mening altijd doordrukte was hij het wel… (weet iemand nog de boycot ineens van Jeany van Falco)

      /   Reply  / 
  2. Kurt

    Het gesprek dat Giel had met Frits op de radio is te beluisteren via de weblog van
    Coen Swijnenberg

      /   Reply  / 
  3. Jasper

    Het gesprekje met Frits in DWDD was wat onhandig opgezet. DWDD had moeten weten dat radio niet werkt op tv. En anders had Giel ze dat snel moeten influisteren. Je kon ook duidelijk zien dat Frits zich niet in zijn element voelde. Dat had Mattijs van N moeten aanvoelen.

    Ik vond eerlijk gezegd dat Frits niet zozeer een sneer naar Giel uitdeelde. Hij begon met opmerken dat Giel en hij hele andere radio maken. Frits is een muziekman. Giel is een muziek- *en* entertainmentman. Frits vindt dat entertainment van Giel niks, en dat is weinig verassend omdat Frits een in- en indegelijke man is.

    Aan de andere kant vond ik het interessant om te zien hoeveel het scheelt of iemand een programma controleert of niet. Frits is een echte radioman die schittert zolang hij aan de knoppen zit en een goed draaiboek heeft. Hij is duidelijk een stuk meer timide als iemand anders de controle heeft, en hij geen idee heeft waar het heen gaat.

    Datzelfde zag je ook in de gesprekjes met Evers en Giel. Bij Giel werd het vrij snel confronterend, en dat vond Frits niet leuk. Bovendien gebruikte Giel zijn macht als DJ (wiens mic altijd harder staat dan die van de gast) en toen had Frits het gehad. Bij Evers daarintegen wordt iedereen vriendelijk behandeld, en dan komt Frits een stuk beter uit de verf.

    Ik heb de boel trouwens niet live gehoord, maar mag ik aannemen dat Frits eerst bij Giel zat, en vlak daarna bij Evers?

      /   Reply  / 
  4. tekenman

    Nou, vanmorgen ook het gesprekje tussen Giel en Frits gehoord, nou, geef mij maar Frits…
    3FM: Hoezo “serious radio” ?
    Hoezo “als je van meer muziek houdt, dan luister je naar 3FM” ?
    Toch zeker niet als Giel Beelen op de radio is. Met een gemiddelde van 4 à 5 nummers per uur, heb je per uur een kwartier muziek en 3 kwartier slap geouweho*r. Want wat doet Giel zoal met zijn uitzendtijd?
    - artiesten uitnodigen met een muziekgenre waar hij geen waardering voor heeft en ze dan belachelijk maken. (Wansmaak Woensdag)
    - Allerlei personen bellen en gaan wroeten in hun privé-leven, meestal zonder een oprechte belangstelling voor die persoon.
    - bellen met ‘n opa om deze het weerbericht te laten voorlezen, iets wat je om het uur al bij het journaal hoort.
    - een mobieltje van hand tot hand laten gaan en dan met wrevel reageren op degene die hij aan de lijn krijgt.
    - vrouwen zo geil mogelijk goedemorgen Giel laten zeggen.

    Hoe hij ooit een prijs heeft kunnen winnen als beste presentator/dj is mijn een raadsel.

      /   Reply  / 
  5. Ron C. de Weijze

    Ik ben het helemaal eens met Frits dat het typisch Vara is om de eigen mening altijd eerst te laten gaan en dan pas de rest. Dat iemand dan toch nog een goede presentator kunt zijn lijkt me niet logisch, maar dat zal het gebruikelijke positieve denken zijn dat we van hem gewend zijn.

      /   Reply  / 
  6. carel

    GIEL Tafel heer
    ??
    Heer kan je wel weglaten
    Puber…

    3FM “Serious” radio?, dan moet je wel eerst je luisteraar respecteren.
    gewoon muziek draaien en mider ouwehoeren

      /   Reply  / 
  7. F Thielsch

    Matthijs is heel Eloquent. En zijn gasten vindt hij ook altijd heel Eloquent of zelfs als geen ander Eloquent.
    Matthijs zou zelf wat minder Eloquent moeten zijn en beter moeten luisteren en niet aleen het vragenlijstje afwerken dat hij in zijn hoofd heeft. Leg contractueel vast hoeveel minuten er over onderwerpen gepraat wordt, hoewel dat ook niet helpt zoals Peter R. heeft gemwerkt.

      /   Reply  / 
    1. Gideon

      Zullen we een matthijs van nieuwkerk mag geen eloquent meer zeggen fanclub oprichten? Bravo!

        /   Reply  / 
  8. tripleX

    Spits neemt zichzelf veel te serieus. Er werd niet veel over zijn boek gezegd maar hij werd wel de hemel in geprezen. En dat de aankondigingen niet lekker gingen, so what. Spits hoeft zich echt niet meer te bewijzen. Het ging volgens mij ook om het even terughalen van het Avondspitssfeertje. En dat lukte wel.
    De enige die ik ‘beledigingen’ hoor uiten, is Spits. Ik heb niks met babbelradio van DJ’s als Giel Beelen, maar het is wel duidelijk dat hij gek is op muziek en zijn eigen ding doet. Dat Spits het jammer vindt dat Beelen zich niet méér op de muziek richt, is een goed punt. Maar dat hij ouwe koeien als ballen scheren erbij haalt is idd flauw. En juist tegen Beelen zeggen dat hij niet om muziek geeft, en hij z’n eigen programma’s niet bepaalt, is een steek onderwater. Beetje zuur, ouwe Fritsie.
    Hoe het ook kan laat Jan Donkers zien in een fantastisch gesprek met Rick de Leeuw op hetgesprek.nl. Met flink wat zelfspot kom je een stuk beter over en hoef je je niet zo druk te maken.

      /   Reply  / 
  9. robert

    Het valt mij op dat Matthijs zijn ego wel erg op de voorgrond zet, ten koste van zijn gasten, ten koste van de informatie, ten koste van zichzelf vooral.

    Zijn snelheid en intelligente manier van interviewen vond ik in het begin leuk maar merkte na een tijdje dat snelheid een manier is om zijn eigen waarheid te willen horen van de gasten. Ten koste van de gasten. Het irriteert me steeds meer vooral vanwege de egoistische manier van zijn presenteren.

    Hij walst soms over mensen heen. Matthijs, spiegel je zelf eens en kijk naar je eigen programma. IN plaats van je ego zo op te poetsen en hoog te houden, het siert je steeds minder. HOop voor je dat het veranderd want je weet populariteit is vergankelijk en niet duurzaam, soms gaat het sneller dan je denk!

      /   Reply  / 
  10. paul

    In den beginne van het programma “de wereld draait door” vond ik de presentator Matthijs een aardige, intelligente presentator. Goed gevoel voor mensen en situaties. Hoe langer ik hem meemaak en zie vind ik dat hij een enorm ego met zich meebrengt ten koste van een aantal gasten, ten koste van de informatie ten koste van de sfeer maar vooral ten koste van zichzelf, zoals robert het ook schrijft. Zijn snelheid en manier van interviewen gaat idd steeds meer irriteren. Hij zet zichzelf steeds op de voorgrond, zijn mening wordt gespiegeld en wil alleen dat horen wat hij zelf wil horen.
    Jammer Matthijs, zo gaat het bergafwaards.. je zou eens zelf met afstand naar je eigen programma moeten kijken en jezelf daar een spiegel voor houden. Daar kun je van leren. Ik kijk er al bijna niet meer naar. Misschien heeft het programma zijn tijd gehad en Matthijs ook.

      /   Reply  / 
  11. Jorn

    @robert & paul: Ik heb zo het idee dat jullie één en dezelfde persoon zijn… Precies dezelfde taalfouten!

    En jullie ip-adres is ook hetzelfde :)

    Maar je punt is duidelijk! Wat vind je -afgezien je mening over Matthijs van Nieuwkerk- van de reactie van Frits Spits?

      /   Reply  / 
  12. Pingback: Frits Spits is niet meer boos | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>