Tranen voor Frits Spits in Boulevard

Frits SpitsDe soap rondom Frits Spits en zijn optreden in De Wereld Draait Door gaat onverminderd voort. Gisteren schreef ik nog dat het lachen Spits was vergaan en daarmee zat ik dicht in de buurt van de echte gemoedstoestand van de radiomaker, want hij liet tranen zien in RTL Boulevard.

De manier waarop Frits Spits behandeld werd als gast bij de tv-show De Wereld Draait Door, heeft de Radio 2-presentator veel pijn gedaan. Wat is er aan hand? Spits was te gast bij DWDD om over zijn boek 'Zestig Strepen' te praten. Het gesprek ging echter over alles behalve over het boek. Daarover heeft Spits zich woensdag kwaad gemaakt bij Giel Beelen op 3FM en bij Edwin Evers op Radio 538.

RTL Boulevard

Naar aanleiding van de uitlatingen van Spits werd hij geïnterviewd door RTL Boulevard. In het gesprek (zie video RTL Gemist van 01-10-2008) wordt Frits zelf emotineel. Hij heeft geen goed woord over voor presentator Matthijs van Nieuwkerk: "een ontzettend slechte interviewer, hij luistert nooit, hij dendert altijd met zijn stem over een ander heen (…) wat hier gebeurt is respectloos en dat vind ik erg. Ik wil niet in zo'n samenleving leven" zegt Spits in het interview.

Even later zegt hij met tranen in zijn ogen en een duidelijk geëmotio-neerde stem: "Ik ben heel verdrietig daarvan. Echt. Het is niet goed, het is voor het land niet goed. Dit is niet goed. Het gaat mij om de hartigheid, om schoonheid, om echtheid. Daar gaat het in leven om, dat je de mensen eerlijk in de ogen kunt kijken. Dat kan niet meer, het is afgelopen. Dat is echt een ramp gewoon."

Reactie DWDD

Een heftige reactie van Frits Spits dus. Hij is duidelijk niet blij met het verloop van zijn optreden in DWDD. Ondertussen heeft de eindredac-teur van het tv-programma ook gereageerd. Dieuwke Wynia zegt dat haar team de opwinding van Frits Spits ''niet begrijpt''. Wynia: ''Vooraf stemde hij in met het plan om live een demonstratie te geven van de befaamde wijze waarop hij nummers aankondigt. Hieraan wordt in het boek een hoofdstuk besteed en de nummers, ook in het boek beschreven, hebben wij de heer Spits van te voren laten horen. Dat zijn aankondigingen niet helemaal uit de verf kwamen is jammer, maar niet onze schuld.''

Het boek van Frits Spits, daar waar het in eerste instantie om ging, krijgt zo toch nog volop aandacht.

Zie ook:
- Frits Spits is boos op Matthijs van Nieuwkerk en DWDD

Lees ook:Frits Spits is niet meer boos
Lees ook:Frits Spits is boos op Matthijs van Nieuwkerk en DWDD
Lees ook:De Top 60 van Frits op KX
Lees ook:Met Frits terug naar de Avondspits
Lees ook:Bij een verjaardag hoort een feestje

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Tranen voor Frits Spits in Boulevard

  1. johan

    huilen omdat je boekje niet helemaal goed in beeld is geweest?

      /   Reply  / 
  2. Kees

    Bescheiden tip mijnerzijds voor Frits. Sodemieter op en ga met pensioen. Dat huilie huilie gedrag van je is de bloody limit. Met de avondspits heb je legendarische radio gemaakt maar anno 2008 ben je een verzuurde ouwe bok.

      /   Reply  / 
  3. John

    Tja, in de week dat de wereld in een financiĆ«le crisis zit, en kinderen in Afrika nog steeds honger hebben, noemt hij het niet noemen van zijn boek ‘een ramp voor het land’…

    Frits, word wakker uit je psychose!

      /   Reply  / 
  4. DJ

    Ik vond de reaktie van ERG overdreven.

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Frits Spits is niet meer boos | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>