Toen files nog zeldzaam waren…

Leukste file van Nederland op 12 mei 2008 bij Radio 2Met ieder half uur verkeersinformatie op de radio is het nu bijna niet voor te stellen dat er een tijd bestond waarin files nog bijzonder waren. Persoonlijk ken ik niemand die voor de lol in de file gaat staan, maar vandaag zal een groot aantal autogekken dat tóch doen. Het Radio 2 programma 'Knooppunt Kranen-barg' organiseert maandag 12 mei namelijk 'de leukste file van Nederland'. Met veel bijzondere auto's wordt opzettelijk…

een file gecreëerd. Gelukkig voor de overige weggebruikers in Nederland gebeurt dat niet op de openbare weg. De autoliefhebbers en luisteraars van 'Knooppunt Kranenbarg' wijken uit naar de vijf kilometer lange asfaltbaan van FlevOnice bij Biddinghuizen.

Presentator Bert Kranenbarg heeft zijn luisteraars opgeroepen om met exclusieve oldtimers, snelle sportauto's, antieke pick-ups et cetera naar Biddinghuizen te komen om daar de leukste file van Nederland te vormen.

Naast het filerijden kunnen de bezoekers en deelnemers ook kijken naar demonstraties 'file-oplossen' van Rijkswaterstaat. Zo wordt onder andere gedemonstreerd hoe Rijkswaterstaat een gekantelde vracht-wagen snel weer rechtop kan zetten met een hefkussen.

Ook de vrienden van de sterke arm, het KLPD, zijn maandag aanwezig. De handhavers van de verkeersveiligheid zullen niet heel sneu met hun laser gun de snelheid meten, maar zij zullen een oude politie-Porsche en de modernste Volvo van het korps showen. Daarnaast kan er ook eens een Wegenwacht-auto van binnen bekeken worden. Voor de niet-autoliefhebbers is er gelegenheid om te schaatsen (met dit weer?), te skeeleren en te triken. Doe mij die auto's maar!

Zie ook:
- Leukste file van Nederland

Lees ook:Leukste file van Nederland
Lees ook:Knooppunt Kranenbarg bovenop de files
Lees ook:Wie schrijft het nieuwe Filelied?
Lees ook:Knooppunt vanaf september tijdens hele spits te horen
Lees ook:Knooppunt Kranenbarg wordt echte straatnaam in Veldhoven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>