Wie schrijft het nieuwe Filelied?

Aan files zijn we in Nederland inmiddels net zo gewend geraakt als aan de euro. Ze zijn er, ze blijven er en je moet het er mee doen. In de jaren zeventig waren files nog geen wijd verspreid begrip en maakte André van Duin er zelfs nog een liedje over: “Ik zit weer in een file, wel zo’n duizend wielen, netjes op een rij. Stil staan. Wachten tot we doorgaan. Mag ik even voor gaan, want ik wil naar huis”. De tekst klopt nog steeds, maar het nummer is wat verouderd. Dus wie schrijft het nieuwe Filelied?
 


Het radioprogramma ‘Knooppunt Kranenbarg’, dat iedere werkdag te horen in tijdens de avondspits, roept aanstormende talenten, gearriveerde muzikanten en huis-tuin-en-keuken-artiesten op een nieuw filelied te schrijven. De winnaar van het beste nieuwe filelied komt op 7 september 2009, langs de A27 bij Lexmond, op het podium te staan naast Acda en de Munnik, Bertolf, Lange Frans en Miss Montreal, tijdens het officiële ‘Knooppunt Kranenbarg Fileconcert’.

Het enige wat je moet doen is een lied schrijven geïnspireerd op de file. En files staan er dagelijks, dus dat moet volgens mij geen probleem zijn! Mensen kunnen hun demo’s van een filelied tot 2 augustus uploaden via ongekendtalent.nl. Een jury, onder voorzitterschap van ‘mister Filelied’ André van Duin, zal de inzendingen beoordelen en een winnaar kiezen.

Om je alvast wat inspiratie te geven, zo klinkt het filelied van André van Duin uit 1976:

‘Knooppunt Kranenbarg’ is elke werkdag van 17:00 tot 19:00 uur te horen op Radio 2. De presentatie is in handen van Bert Kranenbarg.

Lees ook:Leukste file van Nederland
Lees ook:Toen files nog zeldzaam waren…
Lees ook:Knooppunt Kranenbarg bovenop de files
Lees ook:Stemmen voor coverwedstrijd Top 2000 geopend
Lees ook:Knooppunt Kranenbarg wil Nederland ontknopen

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Wie schrijft het nieuwe Filelied?

 1. Cas

  Wat te denken aan het filelied van Coen & Sander?

    /   Reply  / 
  1. Jorn

   “Sta je in de file” Ja die is ook leuk!

     /   Reply  / 
 2. Ron

  Ik vind “Het rijdt niet!” van De Raggende Mannen ook erg toepasselijk :)

    /   Reply  / 
 3. Pingback: Radio 2 lanceert De Nationale Aan De Slag-dag | Radioactive

 4. Pingback: Knip-en-plak-opdracht voor de Nationale Aan De Slag-dag | Radioactive

 5. Pingback: Knip-en-plak-opdracht van Radio 2 | Radioactive

 6. Pingback: Balkenende geeft startsein Nationale Aan De Slag-dag | Radioactive

 7. Pingback: Nationale Aan de Slag-dag op Radio 2 | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>