Prinsjesdag te volgen op Radio 1

Prinsjesdag op Radio 1Er is geen nieuw kabinet, een groot deel van de bezuinigingsplannen is al uitgelekt en ook de Algemene Beschouwingen gaan niet door. Desondanks geeft de kalender aan dat het de derde dinsdag in september is: tijd voor Prinsjesdag! Hoedjes en inhoud, het is allemaal te volgen via Radio 1.

De uitzending rondom deze grondwettelijk verplichte dag begint om ongeveer 13.00 uur. Op dat tijdstip vertrekt de Gouden Koets vanaf Paleis Noordeinde richting de Ridderzaal, alwaar koningin Beatrix haar jaarlijkse troonrede zal houden. Daarna zal demissionair minister van Financiën De Jager het koffertje met de Miljoenennota overhandigen aan de voorzitter van de Tweede Kamer: Gerdi Verbeet.

Na de troonrede en de overhandiging gaan verslaggevers van Radio 1 op het Binnenhof direct op zoek naar reacties uit de politieke hoek.

De uitzending wordt gepresenteerd door Tijs van den Brink en Lucella Carasso. In de studio zijn te gast politiek verslaggever Wilma Borgman en hoogleraar economie en overheidsfinanciën Bas Jacobs. In de aansluitende uitzending van het NOS Radio 1 Journaal, tussen 16.30 en 18.30 uur, wordt ook veel aandacht besteedt aan Prinsjesdag.

Lees ook:Prinsjesdag 2008 uitgebreid belicht op Radio 1
Lees ook:Prinsjesdag 2009 dinsdag live op Radio 1
Lees ook:6 op de 10 Nederlanders begrijpen troonrede niet
Lees ook:Radio 1 maakt vandaag Politicus van het Jaar bekend
Lees ook:Nieuws uit de troonrede op BNR Nieuwsradio

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>