6 op de 10 Nederlanders begrijpen troonrede niet

Uit een onderzoek uitgevoerd in 2006 blijkt dat 6 op de 10 mensen de tekst van de troonrede niet begrijpen. De reden daarvoor is dat de zinnen te lang zijn en dat er te veel politiek jargon gebruikt wordt. De Wereldomroep springt hier handig op in door voor de tweede keer met een Jip & Janneke versie van de troonrede te komen.

Vanmiddag las Harmke Pijpers de bewerkte, of zoals de Wereldomroep het zelf noemt 'de hertaalde' versie van de troonrede voor. Volgens Peter Veenendaal van de Wereldomroep waren de reacties vorig jaar 'heel stimulerend' en dat heeft er toe geleid dat de hertaalde versie net als de gewone troonrede een traditie aan het worden is.

De troonrede in Jip & Janneketaal was te horen via de website van de Wereldomroep en verschijnt ook op papier in de extra editie van de WereldKrant. In die krant verschijnt verder een overzicht van het laatste nieuws over Prinsjesdag.

Lees ook:Radioactive headlines week 38
Lees ook:Annemieke Schollaardt heeft zin in Uruzgan.FM
Lees ook:Prinsjesdag 2009 dinsdag live op Radio 1
Lees ook:Prinsjesdag 2008 uitgebreid belicht op Radio 1
Lees ook:Ex-minister nieuwe voorzitter Wereldomroep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>