RadioLab belicht De Kloof tussen arm en rijk

De negende RadioLab uitzending op zondag 1 augustus 2010 bestaat uit twee uitzendingen. Van 12:15 uur tot 12:45 uur vangt de discussie van De Kloof aan. Om 12:45 uur volgt de verkeerd bedoelde radiosatire AchterAf Het Nieuws. Het eerste deel van RadioLab, debatprogramma De Kloof, gaat over de kloof tussen arm en rijk. Hoe groot kunnen de verschillen zijn en moet er iets aan gedaan worden?

Vier arme en rijke ervaringsdeskundigen gaan in discussie. De Kloof wordt geleid door Martijn Rosdorff.

AchterAf Het Nieuws

In het tweede deel van RadioLab neemt AchterAf Het Nieuws met cabaretière Sanne Wallis de Vries het nieuws door. In deze licht verontrustende radioshow gaat het om achtergronden en andere bijzaken bij de commotie rondom het geheel aan gebeurde dingen. Het is verkeerd bedoelde radiosatire.

RadioLab

Het programma RadioLab is een creatief vaklaboratorium voor radiomakers van alle omroepen, die rondlopen met ideeën die niet passen in de huidige formats op Radio 1. Het RadioLab werd zomer 2009 ingericht en leverde een serie spraakmakende, originele en spannende programma’s op.

In het tweede seizoen van RadioLab biedt de nieuws- en sportzender tien zondagen tussen 12.15 en 13.00 uur een audiopodium aan. De RadioLab-serie van 2010 duurt nog tot en met zondag 8 augustus.

Lees ook:Verkeerd bedoelde radiosatire in RadioLab
Lees ook:Radio 1 RadioLab maakt vernieuwende radio
Lees ook:Tien programma’s in de race voor RadioLab prijs
Lees ook:Verhalenvertellers winnaar Radio 1 RadioLab Prijs
Lees ook:Live wedstrijd voor verhalenvertellers in RadioLab

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “RadioLab belicht De Kloof tussen arm en rijk

  1. liesbeth de vries

    RADIOLAB OVER HET VERSCHIL TUSSEB ARM EN RIJK. Als dit vernieuwende radio moet zijn,dan gaat ie nu in de prullenbak. Een gespreksleider die 2 gefortuneerde heren een onfatsoenlijke hoeveelheid stomme dingen laat zeggen zonder bijna enige kritiek mag van mij weg. 2 hardwerkende heren, dat heb ik nu vaak genoeg gehoord. Een van de 2 heeft in dat arme Afrika wellicht frauduleuze handelingen gepleegd, zo begaan is hij met deze mensen. Hij werkt wel 90 uur in de week, inclusief de vliegreizen en de zakenlunches en uitjes. Bovendien kan hij zelf bepalen wat hij wel en niet doet. Ik zie deze heren nog geen 90 uur achter de lopende band staan, vuilnis ophalen, schoonmaken, achter de computer zitten, voor de klas staan, kinderen opvoeden. Het is mevrouw haar eigen schuld dat ze 4 kinderen heeft, m.a.w. wie geld heeft mag er 10 en wie het niet heeft 0. Deze heren vragen steun bij de overheid om hun bedrijf overeind te houden als het slecht gaat en daar mag wel iedereen aan mee betalen. Ik heb het asociale, egoistische deel van Nederland nu vaak genoeg horen blaten, bah

      /   Reply  / 
  2. Ton Kuijper

    Ik heb een deel van het programma gehoord in de auto. Het was een verademing voor een programma over ‘armoede’ op de Staatsomroep. Normaal bestaat zoiets uit leugen en bedrog maar hier legden de heren de vinger op de zere plek. Zes uur werken in de week en dan jammeren dat je niet hetzelfde kunt doen als iemand die elke morgen vroeg naar het werk gaat.
    Eigen schuld is natuurlijk niet altijd de oorzaak maar veel te vaak wel.
    Ton

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>