Verhalenvertellers winnaar Radio 1 RadioLab Prijs

Judith Meulendijks, Karlijn Vernooij en Sara Plat hebben woensdag uit handen van directeur NPO Radio Jan Westerhof de ‘Radio 1 RadioLab Prijs’ ontvangen. De trofee werd voor de eerste maal uitgereikt aan de makers van de Radiolab aflevering die door de luisteraars het hoogst werd gewaardeerd. Een panel van Radio 1 luisteraars koos ‘Verhalenvertellers’ als winnaar uit tien uitzendingen.

Het luisteraarpanel waardeerde de uitzending Verhalenvertellers, dat live vanuit café Eik en Linde in Amsterdam werd gepresenteerd, het hoogst.

In het programma, dat op 30 mei jongstleden werd uitgezonden, hoorden luisteraars waargebeurde verhalen van vertellers met als thema ‘iets nieuws’.

De uitzending riep positieve reacties op: ‘verhalen vertellen is onderhoudend, leuk’, ‘de verhalen an sich zijn mooi, authentiek’ en de meerderheid van de respondenten vonden Verhalenvertellers een origineel programma.

Panel

Voor het recensentenpanel meldden zich 160 luisteraars aan. De programma’s werden onder andere beoordeeld op o.a. originaliteit, sterke en minder sterke kanten en passend bij de zender. Op radiolab.nl was elke week de reactie van een bekende radiomaker te lezen. Deze reacties zijn terug te vinden op radiolab.nl.

Verrijking

Jan Westerhof gaf tijdens de uitreiking van de Radio 1 RadioLab Prijs aan de programma’s een verrijking te vinden voor de publieke radio. “RadioLab voorziet in de behoefte van programmamakers om te kunnen vernieuwen. Radio luisteren is vaak gebaseerd op gewoontegedrag, programmatitels gaan meestal vele jaren mee. Om toch te kunnen experimenteren met nieuw programma-ideeën hebben we het RadioLab ingericht. Een uitdaging voor de makers. De luisteraars waarderen het initiatief en de programma’s, gezien de positieve reacties.’

RadioLab

Het Radio 1 RadioLab werd voor het eerst in de zomer 2009 ingericht als creatief vaklaboratorium voor radiomakers van omroepen, die rondlopen met ideeën die niet passen in de huidige formats op Radio 1. Het tweede seizoen van RadioLab leverde deze zomer een serie spraakmakende, originele en spannende programma’s op over geluk, boosheid, kloven in de samenleving, misdaad en sociale media.

De aflevering ‘Verhalenvertellers’ is terug te beluisteren via radiolab.nl.

Lees ook:Live wedstrijd voor verhalenvertellers in RadioLab
Lees ook:Tien programma’s in de race voor RadioLab prijs
Lees ook:RadioLab belicht De Kloof tussen arm en rijk
Lees ook:Laatste RadioLab wordt mix van geluk en boosheid
Lees ook:Radio 1 Radiolab komt met Het Verhaal

1 Reacties // Reageer

One thought on “Verhalenvertellers winnaar Radio 1 RadioLab Prijs

  1. Door Timmermans

    Naar aanleiding van uw Radio Programma Plots afgelopen Zondag
    26-12-2010 geef ik hier een reactie op ik heb er met veel genoegen
    naar geluisterd naar de mensen die door een ervaring hun leven
    hebben veranderd .Zelf heb ik ook een ervaring gekregen
    waardoor mijn leven ook is veranderd. mijn leven heeft veel meer
    inhoud gekregen en sta nu heel anders in het leven het gevoel te
    hebben dat het voor mij elke dag Zondag is.Ik zie die Ervaringen
    die ik heb gekregen als Boodschappen voor de Mensheid dat voor hun
    ook een andere weg open ligt en hun leven ook veel meer verrijkt
    dat nu het geval is .Hierover zou ik graag willen en willen delen
    met jullie want wat ik heb mogen ervaren is teveel om hier neer te zetten.Ik hoop dat jullie dit lezen en er op reageerd dan kan ik
    mijn verhaal aan jullie vertellen.veel dank en Liefs van
    Dora Timmermans

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>