BNN Today vandaag in het teken van Uruzgan

BNN Today op Radio 1De Postbus 51-spotjes moeten ons er even aan herinneren wat we op 4 mei herdenken en wat we op 5 mei vieren. Op 4 mei is het Dodenherdenking en dan herdenken we alle Nederlandse burgers en militairen die waar ook ter wereld zijn omgekomen in oorlogs-situaties en bij vredesoperaties. Het gaat dus niet alleen om de doden tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar ook tijdens missies zoals nu in Uruzgan.

Het Radio 1-programma 'BNN Today' staat donderdag 1 mei helemaal in het teken van Uruzgan, een provincie in Afghanistan waar veel Nederlandse militairen gelegerd zijn.

In het uur BNN Today zijn vandaag staatssecretaris van Defensie Jack de vries, Joeri Boom (journalist), Annemieke Schollaardt (van Uruzgan FM) en Niels Roelen (majoor bij de landmacht) te gast. Zij praten mee over hun ervaringen in Uruzgan en dat kan best heftig worden, want zo overleefde Niels Roelen ternauwernood een vuurgevecht.

Annemieke Schollaardt presenteert samen met Domien Verschuuren 'Weekend DNA' op Radio 3FM. Daarnaast is presentatrice van Uruzgan FM. Zij kan ook uit ervaring meepraten over Afghanistan, want in 2006 vierde zij kerst en Oud & Nieuw met de militairen in daar Afghanistan.

BNN Today is vanavond van 21:00 tot 22:00 uur te horen op Radio 1. De presentatie is in handen van Willemijn Veenhoven.

Lees ook:Annemieke in militair vliegtuig naar Uruzgan (FM)
Lees ook:Defensieminister Kamp zwaait 3FM-dj Eddy Zoëy uit
Lees ook:Einde Uruzgan.FM in zicht
Lees ook:Coen en Sander vieren verjaardag Uruzgan.FM
Lees ook:Annemieke Schollaardt: radiovrouw met een missie

1 Reacties // Reageer

One thought on “BNN Today vandaag in het teken van Uruzgan

  1. f1sven

    Hot news Jorn. Adam Curry terug in de ether bij Arrow Classic Rock vanaf 12 mei!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>