Einde Uruzgan.FM in zicht

Met het beëindigen van de Nederlandse missie in Uruzgan deze zomer, komt er ook een einde aan het publieke radiostation Uruzgan.FM. Op 30 juli 2010 zendt Uruzgan.FM -een samenwerking tussen 3FM de Wereldomroep- voor de allerlaatste keer uit. 3FM maakte dinsdag bekend dat het radioprogramma voor Nederlandse militairen en hun thuisfront stopt, omdat ook de missie in Uruzgan op 1 augustus officieel ten einde loopt.

Uruzgan.FM-presentatrice Hanneke Eilander blikt op 30 juli in een feestelijke drie uur durende live-uitzending vanaf Vliegbasis Eindhoven terug op vier jaar Uruzgan.FM. Onder andere de rappende militair G.I.Z.M.O en zanger Hansen Tomas treden op tijdens die laatste uitzending. Voorafgaand komt Uruzgan.FM op 29 juli met een speciale uitzending opgedragen aan alle Nederlandse slachtoffers.

Vliegbasis Eindhoven

Uruzgan.FM maakt de laatste uitzending vanaf de plek waar de Afghanistanmissie voor elke militair begint en eindigt: Vliegbasis Eindhoven. Ook op 30 juli komen veel militairen terug uit Afghanistan. Ze landen tijdens de live-uitzending en Uruzgan.FM zal hen een warm welkom thuis geven.

Peter van Uhm

Verder ontvangt radio-dj Hanneke onder andere Commandant der Strijdkrachten generaal Peter van Uhm en veel Afghanistanveteranen met hun thuisfront.

Vier jaar

Tegelijk met de missie in Uruzgan startten 3FM en Radio Nederland Wereldomroep in augustus 2006 met het dagelijkse radioprogramma voor Nederlandse militairen en hun thuisfront: Uruzgan.FM.

DJ van het eerste uur was Annemieke Schollaardt. Zij gaf in april 2009 de Uruzgan.FM-microfoon over aan DJ Kristel van Eijk, die hem eind 2009 weer doorgaf aan Hanneke Eilander.

Het programma was elke werkdag om 16:00 uur Nederlandse tijd te beluisteren op de bases in Afghanistan via de zender ‘3FM, powered by de Radio Nederland Wereldomroep’. De laatste uitzending op 30 juli duurt voor de gelegenheid drie uur lang.

Lees ook:Hanneke Eilander nieuwe dj op Uruzgan.FM
Lees ook:Coen en Sander vieren verjaardag Uruzgan.FM
Lees ook:Annemieke Schollaardt heeft zin in Uruzgan.FM
Lees ook:Guido Weijers en Dennis met Giel mee naar Uruzgan
Lees ook:Giel Beelen reist af naar Uruzgan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>