Edwin Rutten in herfstvakantie met radioprogramma voor kinderen

Tijdens de herfstvakantie, van 17 oktober tot en met 1 november 2009, presenteert Edwin Rutten op Classic FM ‘Klassiek voor Kids’. Rutten, bij kinderen beter bekend als Ome Willem, zorgt met zijn sprankelende humor elke dag tussen 09:30 uur en 10:00 uur voor een groot klassiek kinderfeest. Aan de hand van muzikale sprookjes als Peter en de Wolf en andere bij uitstek voor kinderen geschikte muziek als de Notenkraker en het Carnaval der Dieren, laat hij kinderen op een speelse manier kennismaken met licht klassieke muziek.

Edwin Rutten: “Alle aandacht die wordt besteed om kinderen op een muzikaal spoor te zetten en nieuwsgierig te maken naar klassieke muziek, is goed. Classic FM doet dat met de serie Klassiek voor Kids. Ik kan dat alleen maar toejuichen. Ik ben dol op radio en stel mij voor dat ik via de Classic FM-microfoon in de oren kruip van de kinderen, hun ouders en meesters en juffen! We brengen de fantasie op gang. En wie weet….zitten ze binnen de kortste keren live in de concertzaal.

Actie op Classicfm.nl

Ook de website Classicfm.nl staat in het teken van Klassiek voor Kids. Er zijn verschillende acties om aan mee te doen in de herfstvakantie. Zo maken kinderen kans op een exclusieve clinic van een ballerina uit het ballet van de Staatsopera van Tatarstan.

Klassiek voor Kids is ook onder de aandacht gebracht van alle basisscholen in Nederland. Kinderen kunnen in de klas luisteren naar Klassiek voor Kids en klassikaal meedoen aan speciale acties op Classicfm.nl.

Lees ook:Klassiek voor Kids voortaan elk weekend te horen
Lees ook:Ernst, Bobbie en de Rest… op de radio?!
Lees ook:Jeugdigde luisteaar wint bezoek aan studio Classic FM
Lees ook:Jonge finalisten talentenjacht Concertgebouw te gast bij Classic FM
Lees ook:Classic FM goes Pop

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>