Ernst, Bobbie en de Rest… op de radio?!

Ernst, Bobbie en de RestOuders, opgelet: zet uw kinderen in de herfstvakantie voor de radio. Ernst, Bobbie en de Rest gaan ze namelijk muziekopvoeding geven. Geen popmuziek, maar klassiek! Op Classic FM. Van 16 tot en met 31 oktober brengt Classic FM iedere dag van 9.30 tot 10.00 uur klassieke muziek, speciaal voor kinderen.

Om het leuk te houden worden er onder andere muzikale sprookjes als Peter en de Wolf en Peer Gynt gespeeld. Daarnaast zijn bijvoorbeeld de operabewerkingen voor kinderen van Frank Groothof te horen en klassiekers als de Notenkraker en het Carnaval der Dieren. Ook komt er regelmatig muziek uit diverse films langs.

Het programma heet Klassiek voor Kids. Graag wil Classic FM ook scholen betrekken bij dit project. Je kunt – na de vakantie – natuurlijk wat klassieke muziek opzetten tijdens de sommetjes. Gratis podcastje downloaden en gaan.

De website van Classic FM staat volledig in het teken van Klassiek voor Kids: je kunt er informatie, spelletjes en prijsvragen vinden.

Goed doel
Dit jaar heeft Classic FM voor Klassiek voor Kids een actie opgezet in samenwerking met ‘Meet Kate’, een stichting die kinderen in Ghana helpt met Peter R. de Vries en zijn dochter Kelly als ambassadeurs. Classic FM roept kinderen die luisteren op om Meet Kate te steunen en geld in te zamelen om kinderen in Ghana naar school te kunnen laten gaan.

De meest bijzondere actie wordt beloond met een bezoek voor de hele klas aan de nieuwste film van Ernst, Bobbie en de Rest.

Zie ook: http://www.classicfm.nl/specials/2010_klassiekvoorkids/

Lees ook:Edwin Rutten in herfstvakantie met radioprogramma voor kinderen
Lees ook:Jeugdigde luisteaar wint bezoek aan studio Classic FM
Lees ook:Klassiek voor Kids voortaan elk weekend te horen
Lees ook:Jonge finalisten talentenjacht Concertgebouw te gast bij Classic FM
Lees ook:Radio 4 ‘Klassiek geeft’ zamelt instrumenten in om muziekeducatie te stimuleren

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Ernst, Bobbie en de Rest… op de radio?!

  1. Veilig varen

    Het moet niet gekker worden..

      /   Reply  / 
  2. Ben

    Mocht ik luisteren naar Classic FM rond die tijd, dan gaat ie uit.
    Vorig jaar dezelfde actie met Ome Willem (of ze broer). Dat was leuk, maar die kan echt niet.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>