Klassiek voor Kids voortaan elk weekend te horen

Vanwege het grote van het programma ‘Klassiek voor Kids’, dat elk jaar tijdens de Herfstvakantie wordt uitgezonden, draait Classic FM vanaf 14 augustus 2010 voortaan elke zaterdag- én zondagochtend rond 08:30 uur klassieke muziek die bij uitstek geschikt is voor kinderen. Een ideaal moment om kinderen te laten kennismaken met klassieke muziek, aldus het station dat onderdeel is van de Sky Radio Group.

Tijdens ‘Klassiek voor Kids’ laat Classic FM muziek horen als Peter en de Wolf van Prokofiev, het Carnaval der Dieren van Saint-Saëns en bewerkingen voor kinderen van bekende opera’s door Frank Groothof (De Toverfluit, Carmen).

Daarnaast zal er aandacht zijn voor cd’s die zijn verschenen met bewerkingen van Mozart, Bach en Beethoven voor baby’s en wordt er muziek gedraaid uit films als Harry Potter en Fantasia en draait er muziek die bekend is van De Efteling.

Herfstvakantie

Klassiek voor Kids mag dan voortaan elk weekend te horen zijn, dat gaat niet ten koste van de traditie in de schoolvakantie. Ook in de herfstvakantie  van 16 tot en met 31 oktober is het programma voor kinderen -als vanouds- weer elke dag te horen.

Kinderen die zelf een instrument bespelen worden tijdens de uitzending opgeroepen een opname in te zenden, en maken daarmee kans op hun radio-debuut. Meer info vind je op classicfm.nl.

Lees ook:Edwin Rutten in herfstvakantie met radioprogramma voor kinderen
Lees ook:Jeugdigde luisteaar wint bezoek aan studio Classic FM
Lees ook:Ernst, Bobbie en de Rest… op de radio?!
Lees ook:Jonge finalisten talentenjacht Concertgebouw te gast bij Classic FM
Lees ook:Vandaag popmuziek bij ‘Classic FM goes pop’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>