Euthanasie-story continues: wie is de echte Otto?

Na alle media-aandacht rond de luisteraar die vrijdagnacht op 3FM aankondigde euthanasie te plegen, leek gisteren duidelijk wie die ene Otto was die met de studio belde. Dat het om een grap ging was wel duidelijk, maar de vermeende 'dader' Ceriel van Egdom ontkent iedere betrokkenheid.

Update: Giel Beelen belt euthanasie-Otto (13 oktober)

Naar aanleiding van de uitzending van RTL Boulevard van maandag, kwam een groot aantal tips binnen over de ware identiteit van Otto die in de Freaknacht op 3FM vertelde euthanasie te gaan plegen. Zelfs de vader van Ceriel zei dat het zelfmoord-verhaal paste in de grappen die zijn zoon eerder uitgehaald had. Vorig jaar belde Ceriel bijvoor-beeld met de Efteling met het verhaal dat hij één van de mensen was die vast hadden gezeten in een attractie.

In de uitzending van Boulevard van dinsdag kwam Ceriel van Egdom zelf aan het woord en hij ontkende dat hij het telefoontje naar 3FM gepleegd had. Albert Verlinde liet zelfs een ticket zien waaruit zou blijken dat de vermeende dader in New York zat.

3FM ontkent betrokkenheid Ceriel

3FM laat nu weten dat zij ook van mening is dat Ceriel niet het euthanasie-telefoontje gepleegd heeft. Het radiostation heeft het nummer waar vandaan gebeld werd, maar wil dat (begrijpelijk) niet vrijgeven. Nu aangenomen wordt dat Ceriel van Egdom niks met de zaak te maken heeft, blijft de vraag wie Otto dan wel was. In het gesprek van vrijdagnacht vertelde Otto een advertentie geplaatst te hebben waarin hij zijn euthanasie aankondigde. 3FM heeft alle kranten gevraagd naar de advertentie, maar die blijkt nooit geplaatst te zijn.

Gerard & Giel

Gerard Ekdom en Giel Beelen vinden het jammer dat er zoveel commotie rondom het telefoongesprek is ontstaan. In De Telegraaf zegt Ekdom er vooral van te balen dat mensen denken dat de dj's de hele situatie uitbuiten. Dat lijkt mij ook zeker niet de intentie van Gerard en Giel. In het bericht op het weblog van Gerard laat de dj alleen maar merken hoeveel indruk het gesprek op hem en Giel gemaakt heeft.

Giel Beelen liet aan Albert Verlinde nog weten dat hij zichzelf ziet als "de koning van de slechte grappen", maar wil "er geen energie meer insteken". Ondertussen is iedereen wel benieuwd wie de echte Otto is. Duidelijk is wel dat het om (slechte) grap gaat…

Zie ook:
- Euthanasie-verhaal (b)lijkt een grap te zijn
- Luisteraar kondigt euthanasie aan in Freaknacht

Lees ook:Euthanasie-verhaal (b)lijkt een grap te zijn
Lees ook:Giel Beelen belt euthanasie-Otto (filmpje)
Lees ook:Luisteraar kondigt euthanasie aan in Freaknacht
Lees ook:Beelden zoenende Yolanthe in RTL Boulevard
Lees ook:Overzicht oktober 2008: Meest gelezen berichten

1 Reacties // Reageer

One thought on “Euthanasie-story continues: wie is de echte Otto?

  1. Jasper

    Ik vind het zo raar dat iedereen het over een grap heeft. Het is geen grap. Een grap is om een publiek te laten lachen, en hier lachte niemand. Misschien de beller, maar het is nogal triest als je als enige om je eigen grap lacht.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>