[Foto's] Nieuwe Beeld en Geluid Experience by night

Thomas Giger)Met veel tamtam en een live-uitzending op televisie is vrijdagavond de Beeld en Geluid Experience op het Hilversumse Media Park geopend. Een enorm archief onder de grond, gecombineerd met een fantasiestad van 3300 vierkante meter waar je de wereld van radio, televisie en film kunt ontdekken. Allemaal gehuisvest in een kleurrijke kubus die dé blikvanger is van het omroeppark van TCN. Vooral 's avonds is dat mooi te zien. Bekijk de foto-impressie.

Door Thomas Giger

Thomas Giger)
Ondanks alle bezuinigingen is er altijd wel geld voor omroepgebouwen. Het door OCW gesubsidieerde onderkomen van 69 miljoen euro is voor een deel omringd door studio's van omroepen, die van de politiek de broekriem moeten aanhalen. Een half jaar geleden werd nog hard gewerkt aan het nieuwe gebouw, maar ook aan de omgeving ervan…

Thomas Giger)
… met als resultaat dat de ingang van het Media Park nu gekenmerkt wordt door een opvallend kleurrijke entree, hier gezien vanaf de Sumatralaan.

Thomas Giger)
Aan de achterzijde van het gebouw bevindt zich een restaurant met een riant buitenterras aan het water.

Thomas Giger)
De ingang van de Beeld en Geluid Experience, waar jaarlijks 150.000 bezoekers doorheen moeten lopen voor een beleving van de interactieve tentoonstelling met fragmenten uit de omroephistorie. Door een ring met RFID-chip die ze steeds bij zich dragen, kunnen bezoekers een zelfgemaakt hoorspel of zelf gepresenteerd Journaal later thuis via een persoonlijke login op de website opvragen.

Thomas Giger)
In de kleurrijke gevel van het gebouw zijn 748 abstracte archiefbeelden verwerkt. Afhankelijk van de plek waar je staat, neemt de buitenkant andere kleuren aan.

Thomas Giger)
De nieuwe Beeld en Geluid Experience, gezien van een afstand. Onder de grond worden 1,5 miljoen titels bewaard. 690.000 van de 700.000 uur aan film-, video- en geluidsmateriaal is analoog en wordt door koeling geconserveerd. Er zijn vier klimaatzones voor honderd soorten beeld- en geluidsdragers. Uiteindelijk moet al het materiaal zijn gedigitaliseerd. Nog een hele klus.

Foto's: Thomas Giger ________________________________________________________________

Lees ook:Hallo, hier Hilversum! brengt opening kubus in beeld
Lees ook:V-Radio live vanaf Open Studio Dagen 2010
Lees ook:Open Dag Radio 5 vrijdag rechtstreeks vanuit Beeld en Geluid
Lees ook:Tunes en jingles Radio Tour de France in audiolezing
Lees ook:Civic journalism en radionieuws op WAF 2006

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>